A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Проекти рішень №910 «Про внесення змін до рішення сільської ради від 23 лютого 2021 року № 39 - VIII "Про затвердження Програми створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки"»

Кількість переглядів: 88
Скликання: VIII скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Проекти рішень
Дата: 20.08.2021
Автор: Про внесення змін до рішення сільської ради від 23 лютого 2021 року № 39 - VIII "Про затвердження Програми створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характер
Номер документу: 9\10
Назва документу: Про внесення змін до рішення сільської ради від 23 лютого 2021 року № 39 - VIII "Про затвердження Програми створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки"
Прикріплені файли:

 

 

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

КОНОПЛЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРЕЗІВСЬКОГО  РАЙОНУ  ОДЕСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

 

П Р О Е К Т    Р І Ш Е Н Н  Я

 

 

Про внесення змін до рішення сільської ради від 23 лютого 2021 року № 39 - VIII "Про затвердження Програми  створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків  по Коноплянській сільській раді

на 2021 -2024 роки"

З метою забезпечення сталого функціонування об’єктів соціально-культурної сфери, запобігання поширенню на території сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, керуючись законами України “Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру”, “Про правові засади цивільного захисту”, ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 „Про Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій”,  заслухавши інформацію сільського голови, сільська рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни в Програму  створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків  по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки, затверджену рішенням сесії сільської ради від 23 лютого 2021 року № 39 - VIII та викласти її в новій редакції (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

 

 

 

 

Сільський голова                                                                                       О.А.Волошин

 

“____” серпня 2021 р.

№ _____-VIII

 

 ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням  сесії  Коноплянської сільської ради

від 26серпня  2021 року №  -VIIІ

 

 

 

Програма  створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків  по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024роки

І.Загальні положення.

          Державна політика у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру здійснюється на принципах пріоритетності завдань,  спрямованих на рятування життя та збереження здоров'я людей і довкілля та безумовного надання переваги раціональній і превентивній безпеці. Стаття 3 Конституції України визначає: Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека в Україні є найвищою соціальною цінністю, тому один із пріоритетних напрямків діяльності усіх органів виконавчої влади є попередження загибелі людей та надання допомоги постраждалим під час надзвичайних ситуацій. 

1. Ініціаторрозробленняпрограми

 

Коноплянська сільська рада

2. Розробникпрограми

 

Коноплянська сільська рада

3.Співрозробники програми (у разі наявності)

 

 

4. Відповідальнийвиконавецьпрограми

 

Коноплянська сільська рада

5. Учасникипрограми

 

Коноплянська сільська рада

6. Термінреалізаціїпрограми

 

2021-2024 роки

7. Перелікмісцевихбюджетів, якіберуть участь у виконанніпрограми

 

Бюджет сільської ради, бюджет Березівського району

8. Загальнийобсягфінансовихресурсів, необхіднихдляреалізаціїпрограми

 

215,0    тис. грн.

8.1.Коштів місцевого бюджету

8.2. Кошти районного бюджету

 

 200,0     тис. грн.

 15,0 тис. грн.

ІІ. Обґрунтування необхідності розроблення та реалізації Програми

Аналіз надзвичайних подій свідчить, що їх загальна кількість за останні роки не зменшується, а навпаки - збільшується. окремих випадках вони набувають масштабного характеру і завдають значних збитків господарству, населенню та громаді в цілому. Наявність місцевого матеріального резерву дозволить аварійно-відновлювальним силам своєчасно виконати заходи, спрямовані на запобігання, ліквідацію надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

Найбільш характерними для території сільської ради чинниками, які можуть призвести до надзвичайної ситуації є стихійні лиха (пожежі, снігові замети,зливи,підтоплення, ураганні вітри), масове поширення особливо небезпечних інфекційних хвороб.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на  19серпня 2021 року в Україні 2271826 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 53394 летальні, 2200000 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 1600 нових випадків.Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року. Від початку кампанії проведено усього 7 952 028 щеплень.

         Реалізація Програми дасть змогу забезпечити здійснення комплексу організаційних та практичних заходів, спрямованих на ефективне впровадження державної політики у сфері захисту населення і території сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, постійну готовність органів управління, сил та засобів цивільного захисту до проведення невідкладних заходів, пов’язаних із запобіганням і ліквідацією надзвичайних ситуацій та їх наслідків, наданням термінової допомоги постраждалому населенню.

Вищевикладене дає змогу зробити висновок ,  що створення матеріального резерву є життєво необхідним,оскільки забезпечує матеріальну основу для оперативного проведення першочергових робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій,забезпечення зниження  матеріальних збитків та зменшення кількості можливих втрат населення.

 

ІІІ. Визначення мети Програми

 Метою Програми є визначення комплексу організаційних та практичних заходів (завчасне накопичення необхідної кількості паливно-мастильних матеріалів, протиожеледної суміші для розчищення автомобільних доріг в адміністративних межах сільської ради від снігу, ліквідації ожеледі, підтоплень, запобігання виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок погіршення погодних умов в зимовий період, розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру шляхом завчасного створення, накопичення, поновлення та утримання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, надання термінової допомоги постраждалому населенню.

 ІV. Обгрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми

Для досягненнязазначеної мети передбачаєтьсявирішититакіосновніпитання:

-  виявитинебезпеку, оцінитиризик і спрогнозуватинаслідкинадзвичайнихситуацій техногенного та природного характеру;

-    зробитирозрахункиобсягуробіт по ліквідації максимально гіпотетичноїпрогнозованоїнадзвичайноїситуації та ліквідаціїїїнаслідків;

визначити номенклатуру та обсягматеріального резерву, виходячи з реальнихможливостей бюджету та досвідуліквідаціїнадзвичайнихситуацій;

-    визначити порядок створеннямісцевого матеріального резерву.

Забезпечення  створення, утримання та поповнення резервів здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету у межах наявних фінансових можливостей та також може здійснюватись за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян, інших не заборонених законодавством джерел.

Фінансування заходів Програми здійснюється винятково за умови затвердження бюджетних призначень на її виконання рішенням сесії сільської ради про місцевий бюджет на відповідний рік (рішенням про внесення змін до бюджету на відповідний рік) згідно з розписом бюджету.

          Реалізація Програми розрахована на 2021-2024 роки.

 

V.  Напрями діяльності та заходи Програми

 

ОсновниминапрямкамиреалізаціїПрограми є :

  1. Визначення максимальної гіпотечної (прогнозованої) надзвичайної ситуації, характерної для території сільської ради, а також передбаченння обсягу робіт з ліквідації наслідків.
  2. Визначенняноменклатури, обсягів та норм накопиченняматеріальнихрезервів  сільської ради.
  3. Визначеннямісцьрозміщенняматеріальнихрезервів, з урахуваннямїхоперативної доставки до можливих зон надзвичайнихситуацій та створення умов для зберіганняматеріальнихцінностей.
  4. Забезпечення постійної готовності органів управління та сил цивільного захисту району до застосування матеріального резерву для проведення невідкладних заходів і робіт, пов'язаних із запобіганням і ліквідацією надзвичайних ситуацій та їх наслідків, наданням термінової допомоги постраждалому населенню.
  5. Залучення для вищевказанихзаходів резерву наступного  вищогорівня у разінедостатньоїнаявностіматеріального резерву (регіонального,районного та об’єктового ) рівня.
  6. Поновлення резервів,використаних під час ліквідації надзвичайної ситуації.

           Перелічені заходи можуть бути реалізовані послідовно,або співпадати в часі. Обсяги робіт,терміниїхвиконанняповинніобґрунтовуватисьокремо в кожному конкретному випадку та узгоджуватись з виконавцем.

VІ. Очікувані результати та ефективність Програми

Результатом виконанняПрограмимає стати створеннямісцевогоматеріального резерву з метою використанняйого вразізагрозивиникненнянадзвичайнихситуацій техногенного та природного характеру,запобігання та реагування,ліквідаціїцихнадзвичайнихситуацій та їхнаслідків.

Виконання Програми дасть змогу:

1) забезпечити належний рівень безпеки населення, захищеності територій Коноплянської сільської ради у сфері цивільного захисту;

2) знизити ризик виникнення надзвичайних ситуацій у сільській раді та мінімізувати їх наслідки;

3) забезпечити цільове використання коштів, які спрямовуються на здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

 

VІІ.  Координація та контроль за ходом виконання Програми

            Відповідальність за створення, накопиченнята використання резервівпокладається на сільського голову.

            Відповідальнийвиконавецьпрограмищороку, не пізнішеніж у двомісячний строк, складаєзвіт про результатиїївиконання та подаєйого на розглядсесії. 

 

 

 

Коноплянський  сільський голова                                           О. А. Волошин

 

 Додаток 1

до Програми

 

 

 

Номенклатура

матеріальнихзасобів для створенняматеріального резерву для запобігання, ліквідаціїнадзвичайнихситуацій техногенного і природного характеру та їхнаслідків на 2021-2024 роки

 

 

з/п

Найменування

запасу

Одиницявиміру

Норми накопичення

 

Сума ( тис.грн.)

 

2021

2022

2023

2024

2021

2022

2023

2024

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь