A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Рішення сесії №705-VIII «Про внесення змін до Програми створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки"»

Кількість переглядів: 76
Скликання: VIII скликання
Сесія: 17 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 25.10.2022
Автор: Коноплянська сільська рада
Номер документу: 705-VIII
Назва документу: Про внесення змін до Програми створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки"
Прикріплені файли:

 

 

 

 

УКРАЇНА

КОНОПЛЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРЕЗІВСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

РІШЕННЯ

 

Про внесення змін до Програми  створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків  по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки"

 

           Відповідно до ст. 98 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання  матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши інформацію сільського голови, сільська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

1. Внести зміни в Програму  створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків  по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки, затверджену рішенням сесії сільської ради від 23 лютого 2021 року № 39 - VIII та викласти її в новій редакції (додається).

2.       Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

 

 

 

Сільський голова                                                                   Олександр ВОЛОШИН

 

25 жовтня 2022 року

№705-VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення сесії сільської ради

від 25 жовтня 2022 року №705-VIII         

 

 

Програма  створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків  по Коноплянській сільській раді на 2021 -2024 роки

І.Загальні положення.

          Державна політика у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру здійснюється на принципах пріоритетності завдань,  спрямованих на рятування життя та збереження здоров'я людей і довкілля та безумовного надання переваги раціональній і превентивній безпеці. Стаття 3 Конституції України визначає: Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека в Україні є найвищою соціальною цінністю, тому один із пріоритетних напрямків діяльності усіх органів виконавчої влади є попередження загибелі людей та надання допомоги постраждалим під час надзвичайних ситуацій. 

1. Ініціатор розроблення програми

 

Коноплянська сільська рада

2. Розробник програми

 

Коноплянська сільська рада

3. Співрозробники програми (у разі наявності)

 

 

4. Відповідальний виконавець програми

 

Коноплянська сільська рада

5. Учасники програми

 

Коноплянська сільська рада

6. Термін реалізації програми

 

2021-2024 роки

7. Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

 

Бюджет сільської ради, бюджет Березівського району

8. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми

 

 565,0    тис. грн.

8.1.Коштів місцевого бюджету

8.2. Кошти районного бюджету

 

 550,0     тис. грн.

 15,0 тис. грн.

ІІ. Обґрунтування необхідності розроблення та реалізації Програми

Аналіз надзвичайних подій свідчить, що їх загальна кількість за останні роки не зменшується, а навпаки - збільшується. окремих випадках вони набувають масштабного характеру і завдають значних збитків господарству, населенню та громаді в цілому. Наявність місцевого матеріального резерву дозволить аварійно-відновлювальним силам своєчасно виконати заходи, спрямовані на запобігання, ліквідацію надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

Найбільш характерними для території сільської ради чинниками, які можуть призвести до надзвичайної ситуації є стихійні лиха (пожежі, снігові замети, зливи, підтоплення, ураганні вітри), масове поширення особливо небезпечних інфекційних хвороб.

          Реалізація Програми дасть змогу забезпечити здійснення комплексу організаційних та практичних заходів, спрямованих на ефективне впровадження державної політики у сфері захисту населення і території сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, при оголошенні воєнного стану на території України, постійну готовність органів управління, сил та засобів цивільного захисту до проведення невідкладних заходів, пов’язаних із запобіганням і ліквідацією надзвичайних ситуацій та їх наслідків, наданням термінової допомоги постраждалому населенню.

          Вищевикладене дає змогу зробити висновок ,  що створення матеріального резерву є життєво необхідним, оскільки забезпечує матеріальну основу для оперативного проведення першочергових робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення зниження  матеріальних збитків та зменшення кількості можливих втрат населення.

 

ІІІ. Визначення мети Програми

 Метою Програми є визначення комплексу організаційних та практичних заходів (завчасне накопичення необхідної кількості паливно-мастильних матеріалів, протиожеледної суміші для розчищення автомобільних доріг в адміністративних межах сільської ради від снігу, ліквідації ожеледі, підтоплень, запобігання виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок погіршення погодних умов в зимовий період, розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру шляхом завчасного створення, накопичення, поновлення та утримання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, надання термінової допомоги постраждалому населенню.

 ІV. Обгрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми

              Для досягнення зазначеної мети передбачається вирішити такі основні питання:

виявити небезпеку, оцінити ризик і спрогнозувати наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

-    зробити розрахунки обсягу робіт по ліквідації максимально гіпотетичної прогнозованої надзвичайної ситуації та ліквідації її наслідків;

визначити номенклатуру та обсяг матеріального резерву, виходячи з реальних можливостей бюджету та досвіду ліквідації надзвичайних ситуацій;

-    визначити порядок створення місцевого матеріального резерву.

           Забезпечення  створення, утримання та поповнення резервів здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету у межах наявних фінансових можливостей та також може здійснюватись за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань  громадян, інших не заборонених законодавством джерел з правом передачі органам управління, громадським формуванням для дотримання правового режиму військового стану.

          Фінансування заходів Програми здійснюється винятково за умови затвердження бюджетних призначень на її виконання рішенням сесії сільської ради про місцевий бюджет на відповідний рік (рішенням про внесення змін до бюджету на відповідний рік) згідно з розписом бюджету.

          Реалізація Програми розрахована на 2021-2024 роки. 

 

V.  Напрями діяльності та заходи Програми

 

Основними напрямками реалізації Програми є :

  1. Визначення максимальної гіпотечної (прогнозованої) надзвичайної ситуації, характерної для території сільської ради, а також передбаченння обсягу робіт з ліквідації наслідків.
  2. Визначення номенклатури, обсягів та норм накопичення матеріальних резервів  сільської ради.
  3. Визначення місць розміщення матеріальних резервів, з урахуванням їх оперативної доставки до можливих зон надзвичайних ситуацій та створення умов для зберігання матеріальних цінностей.
  4.  Забезпечення постійної готовності органів управління та сил цивільного захисту району до застосування матеріального резерву для проведення невідкладних заходів і робіт, пов'язаних із запобіганням і ліквідацією надзвичайних ситуацій та їх наслідків, наданням термінової допомоги постраждалому населенню.
  5. Залучення для вищевказаних заходів резерву наступного  вищого рівня у разі недостатньої наявності матеріального резерву (регіонального, районного та об’єктового ) рівня.
  6. Поновлення резервів, використаних під час ліквідації надзвичайної ситуації.

           Перелічені заходи можуть бути реалізовані послідовно, або співпадати в часі. Обсяги робіт, терміни їх виконання повинні обґрунтовуватись окремо в кожному конкретному випадку та узгоджуватись з виконавцем.

VІ. Очікувані результати та ефективність Програми

             Результатом виконання Програми має стати створення місцевого матеріального резерву з метою використання його в разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання та реагування, ліквідації цих надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

          Виконання Програми дасть змогу:

1) забезпечити належний рівень безпеки населення, захищеності територій Коноплянської сільської ради у сфері цивільного захисту;

2) знизити ризик виникнення надзвичайних ситуацій у сільській раді та мінімізувати їх наслідки;

3) забезпечити цільове використання коштів, які спрямовуються на здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

 

VІІ.  Координація та контроль за ходом виконання Програми

              Відповідальність за створення, накопичення та використання резервів покладається на сільського голову.

            Відповідальний виконавець програми щороку, не пізніше ніж у двомісячний строк, складає звіт про результати її виконання та подає його на розгляд сесії. 

 

 

 

 

Сільський голова                                                                                     Олександр ВОЛОШИН

 

 

 

 

 

 

 

 

 Додаток 1

до Програми

 

 

 

Номенклатура

матеріальних засобів для створення матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на 2021-2024 роки

 

 

з/п

Найменування

запасу

Одиниця виміру

Норми накопичення

 

Сума ( тис. грн.)

 

2021

2022

2023

2024

2021

2022

2023

2024

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1.

Бензин


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь