A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

НА КРОК ПОПЕРЕДУ!

Дата: 30.09.2019 14:33
Кількість переглядів: 434

Перше газифіковане село! Перша школа-дитячий садок! Перша об'єднана територіальна громада!

Коноплянська сільська рада славиться родючими землями, високими досягненнями в сільському господарстві, талановитими керівниками підприємств та організацій. З 1971 по 1997 роки сільгосппідприємство «Дружба» очолював Іван Михайлович Осадчий, під керівництвом якого підприємство здобуло вагомих досягнень та стало найкращим не лише в районі, а й в області. Осадчий І. М. велику увагу приділяв розвитку інфраструктури села – будівництво торгового комплексу, фельдшерсько- акушерського пункту, готелю, лісопильні, сільської ради, нової школи, інтернату, т. д. Ще одне досягнення роботи І. М. Осадчого – газифікація. Перше село в Іванівському районі, яке перейшло з пічного опалення на газ – це Конопляне. Працював на території сільської ради потужний тепличний комбінат. Взимку, на одеські ринки постачалися овочі не з заморських країн, а із теплиць «Дружби».

Потужним підприємством на території сільської ради є «Богунівська еліта». Завдяки даному підприємству, на чолі з керівником Петренко В. І., в 1994 році розпочалося будівництво Богунівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» - який є першим навчально-виховним комплексом у районі, що поєднав у собі дошкільну та шкільну освіту. 1 вересня 1998 року Богунівський НВК розпочав свою роботу.

До плеяди кращих сільгосппідприємств району входять СП «Правда» ТОВ (керівник Яковлєв В. П.), СП «Україна» (Гольдман В. А., Гольдман Т. А.). Продовжують підтримувати звання кращих ПСП «Дружба» (Іскра О. І.) та ДП ДГ «Богунівська еліта».

Славиться наша сільська рада вмілими керівниками закладів освіти, заслуженими вчителями. 42 роки був директором Коноплянської школи «Відмінник освіти» Іскра Михайло Романович. Майже 20 років очолювала Богунівський НВК Заслужений вчитель України Петренко Віра Арсентіївна. Тривалий час працювала вчителем, заступником директора Джугастрівської школи Заслужений вчитель України Васильків Валентина Леонтіївна.

Сприяли розвитку громади і керівники місцевого самоврядування. Починаючи з 1956 року сільськими головами були:


1956-1971 рр. – Корінна Ольга Іванівна;

1971-1974 рр. – Ророка Володимир Йосипович;

1974-1978 рр. – Кошуцький Борис Олександрович;

1978-1983 рр. – Сидоренко Світлана Іванівна;

1983-1987 рр. – Сінчук Любов Савинівна;

1987-1989 рр. – Присяжнюк Микола Іванович;

1989-1991 рр. та 1998-2002 рр. – Бойко Анатолій Федорович;

1991-1994 рр. Колесников Олексій Ілліч;

1994-1998 рр. Моравський Єгор Володимирович;

З 2002 року Коноплянську сільську раду очолює Волошин Олександр Антонович.

В 2016 році Коноплянська сільська рада першою в Іванівському районі почала працювати у новому форматі – тепер ми ОТГ. Колишні Коноплянська, Калинівська та Михайлопільська сільські ради об’єдналися в одну громаду! В наступні 100 років йдемо разом! У нас є багато завдань, планів, задумів реалізація яких залежить від кожного з нас! Перед нами постає й чимало викликів, проблемних питань, але впевнені, що ми зможемо подолати всі труднощі та досягти нашої головної мети – забезпечити добробут кожного мешканця громади … й бути завжди НА КРОК ПОПЕРЕДУ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь