A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

СЛЬОЗИ ЩАСТЯ СКРІЗЬ РОКИ!

Дата: 13.05.2020 18:54
Кількість переглядів: 729

Фото без опису

В кожному куточку України є братські поховання, могили невідомим солдатам, пам’ятники, обеліски, які нагадують про воєнні часи Другої Світової . Ми згадуємо своїх односельців: тих що пройшли війну, хто загинув у боях та тих хто пропав безвісти. Нам мало відомо про воїнів, які в квітні 1944 року звільняли наші села від нацистських загарбників. Лише прізвища та ініціали викарбовані на спільних похованнях… а часто, все, що ми можемо сказати – це могила невідомому солдату. На території сіл Коноплянської ОТГ на початку квітня 44-року загинуло понад 600 захисників.

На кладовищі в селі Євгенівка поховано 9 бійців 32-го кубанського козачого полку. Дата смерті – 2 квітня 1944 року.  Серед загиблих МАКСИМОВ Іван Максимович, 1905 року народження. Івану було 39 років. Дома його чекала дружина та 5 дітей. На війну пішов з рідного хутору Ястребівський, що в Волгоградській області. Довгі роки родина не знала, де загинув та похований чоловік. Пошуки постійно тривали, але знайти жодної інформації не вдавалося.

Минуло більше 75 років… Внучка Івана Максимовича – Галина Володимирівна нарешті дізналася про місце загибелі дідуся. «Я дочка його молодшої та улюбленої дочки Катерини. Ми так довго шукали його могилу і ось через 75 років знайшли. Для нас це дуже важливо. У мене сльози на очах, але це сльози радості. Дякую всім жителям, що доглядають за могилою діда!», - дуже емоційно розповіла нам Галина Володимирівна.

Зараз жінка проживає в далекій Мурманській області. Вона дуже хотіла приїхати на могилу свого діда та привітати його з Днем Перемоги. Але на даний час, у зв’язку з відмінною транспортного сполучення, не змогла цього зробити.

Галина Володимирівна мріє наступного року відвідати с. Конопляне та здійснити мрію довжиною в 75 років - мрію її матері, бабусі – покласти квіти на місці поховання рідної людини… людини, яку забрала війна…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь