СЛЬОЗИ ЩАСТЯ СКРІЗЬ РОКИ!

Дата: 13.05.2020 18:54
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

В кожному куточку України є братські поховання, могили невідомим солдатам, пам’ятники, обеліски, які нагадують про воєнні часи Другої Світової . Ми згадуємо своїх односельців: тих що пройшли війну, хто загинув у боях та тих хто пропав безвісти. Нам мало відомо про воїнів, які в квітні 1944 року звільняли наші села від нацистських загарбників. Лише прізвища та ініціали викарбовані на спільних похованнях… а часто, все, що ми можемо сказати – це могила невідомому солдату. На території сіл Коноплянської ОТГ на початку квітня 44-року загинуло понад 600 захисників.

На кладовищі в селі Євгенівка поховано 9 бійців 32-го кубанського козачого полку. Дата смерті – 2 квітня 1944 року.  Серед загиблих МАКСИМОВ Іван Максимович, 1905 року народження. Івану було 39 років. Дома його чекала дружина та 5 дітей. На війну пішов з рідного хутору Ястребівський, що в Волгоградській області. Довгі роки родина не знала, де загинув та похований чоловік. Пошуки постійно тривали, але знайти жодної інформації не вдавалося.

Минуло більше 75 років… Внучка Івана Максимовича – Галина Володимирівна нарешті дізналася про місце загибелі дідуся. «Я дочка його молодшої та улюбленої дочки Катерини. Ми так довго шукали його могилу і ось через 75 років знайшли. Для нас це дуже важливо. У мене сльози на очах, але це сльози радості. Дякую всім жителям, що доглядають за могилою діда!», - дуже емоційно розповіла нам Галина Володимирівна.

Зараз жінка проживає в далекій Мурманській області. Вона дуже хотіла приїхати на могилу свого діда та привітати його з Днем Перемоги. Але на даний час, у зв’язку з відмінною транспортного сполучення, не змогла цього зробити.

Галина Володимирівна мріє наступного року відвідати с. Конопляне та здійснити мрію довжиною в 75 років - мрію її матері, бабусі – покласти квіти на місці поховання рідної людини… людини, яку забрала війна…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь