A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Звітуємо про роботу

Дата: 22.10.2020 12:43
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

Коноплянська об’єднана територіальна громада – перша ОТГ, створена в Іванівському районі у грудні 2016 року. З 2017 по цей час громада пройшла перший етап становлення та перейшла на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України. На баланс ОТГ прийнято всі заклади освіти, культури, та будівлі закладів охорони здоров’я. Придбано комунальну техніку (снігоочисник механічний MSR-200, причіп самосвальний тракторний 2ПТС-4 – 2 шт., косарка – 2 шт., ескаватор «ЕП-Ф-Ц» на базі БЕЛАРУС 82.1, снігоприбиральний відвал на МТЗ БОС 2.5, деревоподрібнююча машина, колісний трактор БЕЛАРУС МТЗ 82.1., асенізаційна бочка, відвал, плуг) та створено власне комунальне підприємство «Розенфельд» для забезпечення потреб населення та установ сільської ради.

У 2020 році Коноплянською ОТГ створено відділ соціального захисту населення для надання жителям громади соціальних послуг.

За період з 2017 по вересень 2020 громадою отримано доходів у сумі 176 млн. 125 тис. грн., з яких за 3 роки на освітню галузь витрачено майже 60% (105 млн. 194 тис. грн.). Вважаємо заклади освіти важливими об’єктами соціальної інфраструктури наших сіл, тому приділяємо назвичайно велику увагу розвитку освітніх закладів. На території громади функціонує 6 шкіл та 5 дитячих садочків (два з яких в НВК). Наша громада першою в Одеській області запровадила з 2018 року безкоштовне гаряче харчування для всіх учнів наших шкіл. Задля того, щоб налагодити цей процес, громадою було оновлено матеріально-технічну базу шкільних їдалень – придбано посуд, холодильники, електричні бойлери, електричні плити та інше. Для підвозу дітей до опорного закладу «Коноплянська ЗОШ» придбано новий шкільний автобус вартістю понад 1 млн.700 тис. грн. В усіх закладах освіти проводяться поточні ремонти, забезпечено високі стандарти навчання шляхом придбання меблів,  дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту та музичних інструментів відповідно до стандартів «Нової Української школи». За останніх два роки забезпечили всі заклади освіти доступом до мережі Internet. Велику увагу приділяємо безпеці дітей. В Михайлопільській ЗОШ І-ІІ ст. повністю замінено електропроводку, встановлені нові світлодідодні світильники, облаштовано систему протипожежної сигналізації з виведенням на пульт цілодобового контролю. В двох школах проведено обробку дерев’яних конструкцій вогнезахисним розчином. Задля ефективного використання коштів та зменшення видатків на природний газ і супроводжуючі платежі (обслуговування газового обладнання, коректорів і т.і.) через великий тягар цих видатків, три з шести шкіл громади (Коноплянська ЗОШ, Гудевичівська ЗОШ, Богунівський НВК) та Коноплянський ЗДО переведено на альтернативний вид палива – пілети, що дозволить вивільнені кошти направити на інші потреби громади. У всіх школах та дитячих садочках цього року облаштовано системи очистки питної води (майже 200 тис. грн.), що дало змогу забезпечити наших дітей чистою питною водою. Особлива увага приділяється оздоровленню дітей (придбання путівок до оздоровчих таборів, на які за 2018-2019 роки витрачено 200,0 тис. грн.) та підтримці і заохоченню обдарованих і талановитих дітей громади. За 2018-2020 роки  98 учнів наших шкіл отримали стипендії Коноплянської сільської ради у розмірах від 300 до 5500 грн. на загальну суму понад 70 тис. грн.

Батьківська плата за дитячий садочок в наших ЗДО складає 40% фактичних витрат на харчування дитини без врахування комунальних платежів, заробітної плати педагогічного та обслуговуючого персоналу.

За час існування об’єднаної територіальної громади, в закладах освіти та культури замінено понад 250 вікон та дверей (Коноплянська, Гудевичівська, Калинівська школи, Коноплянський будинок культури та Гудевичівський сільський клуб), проведено капітальний ремонт даху Коноплянської ЗОШ, у Коноплянському будинку культури встановлено  інфрачервоне опалення, придбано театральні крісла, оновлено сцену новими сценічними шторами, проведена протипожежна обробка дерев’яних конструкцій горища, поточний та капітальний ремонт внутрішніх приміщень, виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт даху, проведено капітальний ремонт Коноплянського дитячого садочку.

За час існування громади проведено поточний дрібний ремонт доріг комунальної власності протяжністю близько 4700 м, придбано та встановлено 7 нових зупинок. Також проведено повне відновлення дорожнього покриття під’їздної дороги до Богунівського НВК, до Михайлопільської ЗОШ I-II ст., дороги по вул. Залізничній, Шевченка с. Козлове, вул. Дружби, Залізнична, Польова та 40-річчя Перемоги с. Конопляне, вул.  Шкільна с. Калинівка, вул. Ломоносова, вул. Власюка с. Гудевичеве, вул. Виноградна с. Богунове, вул. Виноградна в с. Михайлопіль, вул О. Чеського в с. Джугастрове протяжністю 5544 м на загальну суму майже 6 млн. грн. Постійно проводяться роботи з обкошування узбіч доріг, зупинок, стадіонів, обрізки аварійних гілок та дерев, в зимовий період прогортання доріг від снігу, утримання в належному стані обелісків та пам’ятників, риття траншей для запобіганню підтопленню, вивіз сміття, підгортання сміттєзвалищ. Проведено капітальний ремонт башт Рожновського у селах Богунове, Конопляне, Люботаївка на суму понад 700 тис. грн., капітальний ремонт водогону по вулицях Підгірна, Котовського, Власюка, Ломоносова с. Гудевичеве та с. Вовкове, капітальний ремонт водогону по вул. Миру, Степова  с. Калинівка, поточні ремонти водогонів в с. Джугастрове, Соколове, с. Шерове, ремонт системи водопостачання в с. Калинівка, с. Тарасівка.

Придбано та встановлено 10 дитячих ігрових майданчиків загальною вартістю 528,6 тис. грн., 2 спортивних комплекси  для Джугастрівського НВК "ЗОШ I-II ст.-ДС"  та ОЗ «Коноплянська загальноосвітня школа I-III ступенів» - 102,4 тис. грн.

Облаштувано огорожу на  кладовищах в с. Михайлопіль та с. Богунове.

Проведено поточні ремонти мереж зовнішнього освітлення населених пунктів, а саме: заміна світильників (27 шт.), ламп на ЛЕД (272 шт.), певних ділянок повітряних та кабельних ліній електромережі на суму 427,4 тис. грн.

Громада турбується про своїх жителів, які опинились в складних життєвих обставинах. За час існування громади надано матеріальну допомогу понад 600 осіб на лікування, ліквідацію наслідків стихій та в зв’язку зі скрутними життєвими обставинами на суму понад 440 тис. грн.

  Громада бере активну участь в утриманні закладів охорони здоров’я, культури та соціального захисту району, послугами яких користуються наші жителі. За період існування громади до районного бюджету на виплату заробітної плати, оплату комунальних платежів, придбання медикаментів, продуктів харчування для хворих в лікарні і будинку милосердя, проведення протипожежних заходів в будинку милосердя, придбання засобів захисту для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19  та поповнення матеріально-технічної бази перераховано понад 8,4 млн. грн. коштів нашого місцевого бюджету (у тому числі придбання медичної лапароскопічної стійки для хірургічного відділення ЦРЛ – 400,0 тис. грн., капітальний ремонт приймального відділення ЦРЛ – 450,0 тис. грн., аналізатор сечі для Коноплянської АЗПСМ – 25,0 тис. грн., УЗІ з доплером експертного класу для пологового відділення ЦРЛ – 150,0 тис. грн.), та 11,5 млн. грн. медичної субвенції, яка надійшла з державного бюджету для виплати заробітної плати медичному персоналу.   Наразі проводиться капітальний ремонт Коноплянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини за рахунок коштів державного бюджету і бюджету громади.

  З метою формування сприятливого інвестиційного клімату, активізації інвестиційних процесів у громаді, найбільш широкого залучення вітчизняних та іноземних інвестиційних ресурсів в розвиток економіки, соціальної сфери, медицини, освіти та культури активізована робота щодо залучення позабюджетних коштів, зокрема, міжнародної технічної допомоги на соціально-економічний розвиток Коноплянської сільської ради через участь у конкурсах на залучення грантів. Так, на теперішній час громада бере участь у двох конкурсах Державного фонду регіонального розвитку. Це «Реконструкція будівлі опорного закладу «Коноплянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Коноплянської сільської ради» з прибудовою спортивного залу» та «Капітальний ремонт (фасадів  та покрівлі) опорного закладу «Коноплянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Коноплянської сільської ради». Наразі вже маємо першу перемогу. Громада виграла грант  який фінансується Японським фондом соціального розвитку за проектом «Надання соціальних послуг в громаді» загальною вартістю 148,0 тис. доларів США, впровадження якого заплановано на 2020-2022 роки.

Для запобігання поширенню на території громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 придбано засоби індивідуального захисту, засоби дезінфекції, антисептики; регулярно проводиться знезараження громадських місць.

Незважаючи на складну цьогорічну ситуацію, що склалася через посушливі погодні умови та пандемію, сільська рада забезпечує стабільну роботу всіх своїх закладів (всі працівники закладів та установ громади своєчасно та в повному розмірі отримують заробітну плату, проведені розрахунки з постачальниками за спожиті комунальні послуги, телекомунікаційні послуги, паливо, запчастини, продукти харчування та ін.). За час існування громади щороку проводяться виплати винагороди педагогічним працівникам за високі досягнення у праці та надається матеріальна допомога на оздоровлення всім категоріям працівників закладів освіти та культури.

 Багато вже зроблено для підвищення рівня та стандартів життя жителів громади, а плануємо зробити ще більше!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь