A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Сесія громади

Дата: 25.02.2021 09:19
Кількість переглядів: 799

У вівторок, 23 лютого 2021 року,  відбулася сесія Коноплянської сільської ради. Засідання пройшло в дещо іншому форматі: спочатку депутатський корпус та очільники старостинських округів мали змогу поспілкуватися з головою Березівської районної ради Мосійчуком В. Л., депутатом Одеської обласної ради Хачатряном К.А. та депутатами райради Беспалим О.В. і  Вдовиченком В.А.

Особливо гострим питанням не лише для нашої громади, а й для усіх жителів району є стан доріг. Тому спілкування розпочали саме з цього питання. Так, ми бачимо, що на сьогодні здійснюється ремонт Бендерівського шляху і це покращить та пришвидшить поїздку жителів громади до нового райцентру, але залишаються не відремонтованими дороги між населеними пунктами. Наприклад, старосту Калинівського старостинського округу Черненка О.В. хвилює ділянка дороги між Новаковим та Кирничками - 600 м бездоріжжя по ній, унеможливлює проїзд автотранспорту.  Під час зустрічі присутні озвучили перелік деяких нагальних проблем, над вирішенням яких ми будемо працювати, це – ремонт покрівлі опорного закладу “Коноплянська ЗОШ I-III ступенів” (за попередніми розрахунками необхідні кошти понад 8 млн.грн.), придбання спортінвентарю та сучасного покриття для спортмайданчика біля навчального закладу, облагородження сільського стадіону. Звичайно, це не всі питання, які ми хочемо вирішити, але маємо розуміння та підтримку – тому рухаємося далі!

Майже п’ять годин депутати розглядали питання порядку денного сесії, а він був насиченим – окрім 30 планових питань, депутати розглянули понад 100 заяв громадян, що відносяться до земельних. 

Ця сесія здебільшого містила аналіз виконання місцевих Програм - коротко зупинюся на виконанні програми соціально-економічного розвитку сільської ради. В минулому році ми подали проект “Капітальний ремонт (фасадів  та покрівлі) опорного закладу “Коноплянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Коноплянської сільської ради”, конкурсний відбір якого відбудеться у 2021 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. На сьогодні ми вже виготовили та затвердили проектну-кошторисну документацію з реконструкції будівлі, сподіваємося на успішну участь в конкурсному відборі.

Другий напрямок залучення інвестицій – це наша перемога у проекті Надання соціальних послуг в громаді, який фінансується грантом Японського фонду соціального розвитку. Вартість мікропроекта становить 148000 доларів. З більш детальною інформацією про цей Проект можна ознайомитися на офіційному веб-сайті громади.

В 2020 році проведено такі основні капітальні видатки - закупівля обладнання для очистки питної води (192,4 тис. грн.), придбання обладнання для їдальні Коноплянської ЗОШ (191,5 тис. грн.), придбання контейнера для зберігання пілетів для Богунівського навчально-виховного комплексу (40,0 тис. грн.), придбання комп'ютерного обладнання для шкіл громади (306,8 тис. грн.), поповнення бібліотечного фонду (67,6 тис.грн.). Здійснили капітальний ремонт внутрішньої перегородки навчального класу Гудевичівської ЗОШ (49,3 тис. грн.), реконструкцію котельні Богунівського НВК "ЗОШ I-III ст.-ДС" (126,1 тис. грн.) та виготовили проектно-кошторисну документацію за проектом "Реконструкція будівлі опорного закладу "Коноплянська загальноосвітня школа I-III ступенів "Коноплянської сільської ради з прибудовою спортивного залу (210,2 тис. грн.).

За рахунок коштів місцевого бюджету проведений поточний дрібний ремонт дорожнього покриття  проїзду між селами Конопляне та Богунове (49,75 тис.грн.), а Службою місцевих доріг Одеської області  було виконаний поточний ремонт дороги Р-71; мостів в населених пунктах Конопляне та Гудевичеве.

           На організацію благоустрою населених пунктів громади з місцевого бюджету направлено 1005,7 тис. грн., а це - заміна світильників на ЛЕД, заміна певних ділянок повітряних та кабельних ліній електромережі, встановлення приладів для автоматичного керування освітленням, створення ефективної системи обліку та регулювання споживання електроенергії для вуличного освітлення (484,77 тис. грн.), облаштовано огорожу на  кладовищах в с. Шерове та Калинівка (59,74 тис. грн.). Проведений поточний ремонт транспортної інфраструктури  (49,75 тис. грн.), поточний ремонт водогону в с.Шерове (56,1 тис. грн.), гідродинамічне очищення артсвердловини в с.Богунове (60,0 тис.грн.), капітальний ремонт водогону в с.Конопляне по вулиці Жовтневій (49,77 тис.грн.). Придбана ємність для води (13,1 тис. грн.),  проведена оплата екологічного податку (51,3 тис. грн.) та послуг з обкошування узбіч доріг, зупинок, стадіонів, обрізки аварійних гілок та дерев, в зимовий період прогортання доріг від снігу, утримання в належному стані обелісків та пам’ятників, риття траншей для запобігання підтопленню, вивіз сміття (168,92 тис. грн.).

У 2020 році грошову допомогу отримали 188 осіб (164,59 тис.грн.) та 170 осіб видали продуктові набори (22,29 тис.грн.).

На утримання районних медичних закладів громада у 2020 році надала фінансування до районного бюджету в сумі 4594,3 тис. грн., з них: медична субвенція (873,0 тис.грн.),  на придбання медикаментів, продуктів харчування, оплату комунальних послуг, придбання УЗД з Допплером експертного класу для КНП Іванівська центральна районна лікарня (901,7 тис.грн.). Проведений капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Конопляне на суму 51653 грн.

В 2020 році придбані меблі для медіацентру на суму 35,85 тис. грн., декору для прикрашання сцени, вапна, фарби – 1,2 тис. грн., виконана кадастрова зйомка та виготовлена технічна документація Коноплянського будинку культури на 8,5 тис. грн. Також на 6,6 тис.грн. придбано бібліотечної документації. 

На придбання подарунків 941 дитині до новорічних та різдвяних свят  використані кошти в сумі 48932 грн. Двадцяти п’яти учням за високі досягнення у навчанні, спорті та творчій діяльності надана стипендія, на загальну суму 29900 грн., двом дітям-сиротам, яким виповнилось 18 років, надана грошова допомога  в сумі  3620 грн.

На проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів громади використано 99388,9 грн., а на придбання паливно-мастильних матеріалів для пожежників використані кошти, на загальну суму 15000 грн.

В цьому році ми плануємо - здійснити поточний ремонт закладів освіти сільської ради, капітально відремонтувавши з влаштуванням автоматичної пожежної сигналізації, системи оповіщення людей про пожежу в будівлях опорного закладу “Коноплянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів”, Джугастрівського, Богунівського навчально-виховних комплексів  та Калинівській і  Гудевичівській загальноосвітніх школах. Здійснити ремонт сходів в Джугастрівському НВК та капітально відремонтувати санвузли в опорному закладі освіти с.Конопляне, Калинівській і Михайлопільській ЗОШ, здійснити капітальний ремонт (фасадів  та покрівлі) опорного закладу «Коноплянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Плануємо поточний ремонт вуличного освітлення на території сільської ради та капітально відремонтувати башти Рожновського в населених пунктах Маркевичеве та Конопляне. Капітальному ремонту підлягають водогони по вулиці Партизанській в с.Маркевичеве та між селами Конопляне й Богунове. Плануємо придбання сміттєвоза. Депутатами сільської ради Геращенком С.В., Петренко Г.В., Обухіним М.М. та Ткаченко Н.В. на сесії внесені додаткові пропозиції щодо Програми – ремонт підлоги та заміна 35 старих вікон на металопластикові в Катерино-Платонівському навчально-виховному комплексі, виготовлення ПКД на опалення Катерино-Платонівського навчально-виховного комплексу та виготовлення ПКД на капітальний ремонт харчоблоку опорного закладу “Коноплянська загальноосвітня школа I-III ступенів”, а також перекриття даху Маркевичевського навчально-виховного комплексу. Ці пропозиції  також будуть враховані в програмному документі.

Відучора призначений новий директор комунального підприємства Розенфельд – Яремчук А.П. Вітаємо Андрія Петровича з призначенням, бажаю йому успіхів та досягнення гарних показників в роботі!

Враховуючи вимоги чинного законодавства у сфері охорони здоров’я, рішенням сільської ради фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти громади перетворені у пункти здоров’я. На умови прийому пацієнтів та графік роботи пунктів здоров’я, зміна формату не вплине.

Дякуємо депутатам за роботу!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь