A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Засідання комісії з питань наповнення місцевого бюджету, легалізації заробітної плати та вирішення земельних питань

Дата: 03.06.2021 11:16
Кількість переглядів: 728

Напевно, найгірший фінансово-економічний стан у одного з найбільших платників податків нашої громади - ДП “ДГ “Богунівська еліта” Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії Аграрних наук України. На підприємстві з серпня 2020 року існує заборгованість по сплаті податків та виплаті заробітної плати працівникам господарства, в сумі близько 3,5 млн.гривень. Вчора члени комісії з питань наповнення місцевого бюджету, легалізації заробітної плати та вирішення земельних питань спілкувалися з виконуючий обов’язки директора Шаповаленком С.П., який озвучив реальний стан справ на підприємстві та окреслив можливі шляхи виходу зі складної фінансово-економічної ситуації. Маючи борг перед інвестором в 26 млн.гривень та заблоковані рахунки, господарство сподівається на потенційних інвесторів, а ще має надії на новий врожай. На сьогодні важливо – запобігти банкрутству господарства, тому за словами виконуючого обов’язки директора, на підприємстві буде введена фінансова санація, що дасть змогу відкрити нові рахунки, проводити всі фінансові платежі та до кінця року частково погасити заборгованість.

З цієї проблеми ми звернулися до Березівської райдержадміністрації для обговорення на районному рівні, адже “Богунівська еліта” є державним підприємством і це питання потребує втручання на обласному та державному рівні.

Далі члени комісії спілкувалися з головними бухгалтерами ПСП “Дружба”, селянських фермерських господарств - “Воля”, “Адапт”, “Терра Агро”, “Альфа-Н” та керівником ФОП “Коваченко Л.К.”. За інформацією податкових органів в IV кварталі 2020 року ПСП “Дружба”, СФГ “Воля” та “Альфа-Н” здійснювали нарахування заробітної плати, нижче мінімальної. Відповідні пояснення надані, як податковим органам, так і членам комісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь