A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

За підсумками сесії

Дата: 27.08.2021 16:34
Кількість переглядів: 273

Вчорашня сесія розпочалася з кадрового питання: на розгляд депутатського корпусу була внесена кандидатура Марусяка Олександра Олександровича на призначення його керівником комунального підприємства “Розенфельд”. Майже місяць Олександр Олександрович виконував обов’язки директора і за цей короткий час зумів себе позитивно зарекомендувати. Тому сьогодні новопризначений керівник ніяковів перед депутатським корпусом від схвальних відгуків на свою адресу. А ми бажаємо Олександру Олександровичу терпіння, вміння організувати роботу свого колективу та поваги від населення громади!

Напевно все-таки найважче розглядати та приймати рішення щодо оптимізації. Сьогодні ми прийняли непопулярне рішення і вимушені були здійснити оптимізацію серед техперсоналу закладів освіти громади. Найбільш тривале обговорення йшло щодо скорочення кількості дитячих груп в Михайлопільському та Катерино-Платонівському дитячих садках. В цих закладах працюють по дві дитячі групи, але їх наповнюваність та відвідування занизька, а нарахування на утримання – високе. Після тривалого обговорення, рішення з цього питання було прийнято. З 1-го вересня також буде здійснюватися постійний моніторинг відвідування дитячих садків громади, що покаже, яка наповнюваність груп та їх відвідування. Від виступаючих та старост прозвучали нарікання щодо заборони батькам влаштовувати своїх діток в ті, чи інші садочки, адже батьки відправляють малечу в Богунове, Конопляне, а не в той дитячий заклад, що знаходиться в селі, в якому вони проживають. Сільська рада не має повноважень впливати на рішення батьків, це їх вибір. А ось довести до батьків кращі “плюси” своїх закладів можуть безпосередньо керівники дитсадків.

За погодженням директорів шкіл, не лише оптимізували мережу в загальноосвітніх закладах громади, а й додатково ввели ставки: асистента вчителя інклюзивного навчання в Джугастрівському НВК, психолога та медичної сестри в Маркевичевському НВК.

Далі депутати сільської ради розглянули блок фінансових питань: внесли зміни до бюджету територіальної громади, затвердили звіт про виконання бюджету за другий квартал поточного року, спрогнозували бюджет громади на 2022-2024 роки та погодили розпорядження, прийняті в міжсесійний період.

Внесення змін також потребували деякі місцеві програми, тому сьогодні ми уточнили три із них, а саме: Програму надання фінансової підтримки комунальному підприємству “РОЗЕНФЕЛЬД”, Програму створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, а також Програму з благоустрою населених пунктів. Щодо останньої програми, то сьогодні нагадали старостам старостинських округів щодо подачі заявок на озеленення своїх територій.

Сьогодні офіційно озвучено про утворення Катерино-Платонівського старостинського округу на території сільської ради та внесені зміни до Положення про старосту. Згідно чинного законодавства Черненку О.В., старості Калинівського старостинського округу, встановлений ранг посадової особи.

Депутати сільської ради розглянули ряд питань, що стосувалися землі, привели у відповідність до законодавчих положень назви структурних підрозділів сільської ради, погодили персональний склад конкурсної комісії з відбору керівника Михайлопільського закладу дошкільної освіти та затвердили акт приймання-передачі майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області у комунальну власність Коноплянської сільської ради.

У Різному говорили про проведення аукціону з продажу земельних ділянок, розмиття дощовими водами ділянки вулиці в с.Катерино-Платонівка, роботу медичної сестри в с.Маркевичеве.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь