A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Сесія сільської ради: зміни до бюджету та проблеми опалювального сезону

Дата: 07.10.2021 14:24
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

Розпочали сьогоднішню позачергову сесію зі змін до сільського бюджету.

?Так, до бюджету сільської ради надійшла субвенція з Державного бюджету на придбання житла дітям-сиротам в сумі 833838 грн. Двом дітям-сиротам громади буде виплачена грошова компенсація на придбання житла.

Фото без опису

?Інші зміни стосувалися видатків на придбання запчастин та миючих засобів для закладів освіти громади, заправки картриджів, повірки газового обладнання.

Фото без опису

?Збільшення суми для виплати матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, придбання обладнання для реалізації проекту “Активні парки локації здорової України”, співфінансування проекту по капітальному ремонту санвузлів Коноплянської ЗОШ – це зміни також були внесені сьогодні до бюджету сільської ради.

Фото без опису

?Далі депутати затвердили розпорядження, прийняті у міжсесійний період та проектно-кошторисну документацію, а також внесли зміни до місцевої програми соціальної підтримки населення.

?Щодо проектно-кошторисної документації, то це буде влаштування автоматичної пожежної сигналізації в будівлях Маркевичевського (загальна сума робіт - 197, 903 тис. грн.) та Катерино-Платонівського (загальна сума робіт - 327,198 тис. грн.) навчально-виховних комплексів.

?На реалізацію місцевої програми соціальної підтримки населення додатково виділені кошти в сумі 30,0 тис.грн.

?Зміни також стосувалися штатного розпису опорного закладу «Коноплянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Коноплянської сільської ради». З 11 жовтня до штату опорного закладу буде введена ставка асистента вчителя з інклюзивного навчання.

?Із земельних питань: в цьому розділі затверджені проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду на 49 (сорок дев’ять) років виробничо-комерційній фірмі “Дружба” та затверджений проект землеустрою гр.Боровець Дані Борисівні у власність для ведення особистого селянського господарства із земель запасу сільськогосподарського призначення.

?По завершенню сесії обговорили найболючіше питання не лише нашої громади, а й усіх громад України – початок опалювального сезону, адже з нестабільною ціновою політикою на ринку енергетичних ресурсів, не можна здійснити тендерні процедури із закупівлі газу. Із різким коливанням ціни на газ, підвищилися ціни на альтернативне паливо, на яких працюють шість котлів в закладах освіти громади. За попередніми підрахунками для того, щоб забезпечити теплом заклади соціально-культурного призначення, необхідні кошти понад 2 млн. грн. щомісячно. Раніше вистачало 1 млн. на весь опалювальний сезон. Це великі непередбачувані фінансові затрати для бюджету. Сільська рада розглядатиме декілька варіантів проходження цьогорічного опалювального сезону, один із них – консервація шкіл, навчання в 2-3 школах та організація підвозу вчителів і учнів. Наголошуємо, що це – один із варіантів, можливо на державному рівні ситуація виправиться і ціна газу для цих об’єктів становитиме 16 грн., а не майже 50, як на сьогоднішній день пропонується на ринку.

?“Важливо сьогодні акумулювати усі ресурси, не розпорошувати фінансові залишки на реалізацію різноманітних програм, які є в громаді. Це нам допоможе пройти опалювальний сезон”, - наголосив депутат сільської ради Кєсаєв Т.Г.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь