A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Одеська ОДА: в Одесі пройшов круглий стіл «Можливості для сільського розвитку в контексті земельної реформи та децентралізації»

Дата: 21.10.2021 09:29
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

Сьогодні, в Одесі, за підтримки USAID та Асоціації громад, відбувся круглий стіл на тему «Можливості для сільського розвитку в контексті земельної реформи та децентралізації».

Від Одеської обласної державної адміністрації участь в роботі круглого столу взяв заступник голови Олег Муратов. Захід відбувся задля роз’яснення нових можливостей із розвитку територій громад, обговорення перспектив спроможності громад через знання земельного законодавства. В ході круглого столу торкнулись питань пов’язаних з подальшими кроками управління територіями в умовах ринку землі та просторового планування враховуючі найважливіші зміни в сфері землеустрою.

«Громадам надані всі можливості для якісного розвитку. Те, що було зроблено командою Президента Володимир Зеленського, на сьогоднішній день ще мало хто може оцінити в повній мірі. Піднято і вирішено величезний пласт питань. Тому розуміючи, що будь яке законодавство потребує змін, ми як Одеська обласна державна адміністрація завжди підтримуємо прагнення громад до розвитку і досягнення спроможності. Адже децентралізація – це не тільки можливості, а й насамперед відповідальність», - наголосив Олег Муратов.

Подібні заходи, за оцінкою експертів, надають практичну підтримку громадам в управлінні землями показуючи алгоритми розробки комплексних планів просторового розвитку територій під час змін у сфері землеустрою та повному ході земельної реформи.

«В рамках круглого столу були озвучені напрацювання, які допоможуть в подальшому організувати ще більш якісну комунікацію громад з державними інституціями, аби сприяти вирішенню проблемних питань в земельних відносинах на всіх рівнях. А це суттєвий крок в розвитку сіл та селищ в умовах земельної реформи та нових можливостей для розвитку територій громад. Цей проєкт є принципово важливим. Бо немає питань, які б спільними зусиллями неможливо було вирішити. І для керівництва Одеської облдержадміністрації важливо мати зворотній зв'язок з громадами», - підсумував Олег Муратов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь