Словаччина офіційно передала Україні головування в стратегії ЄС для Дунайського регіону

Дата: 02.11.2021 10:44
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

27 жовтня під час X щорічного форуму країн-учасниць Стратегії ЄС для Дунайського регіону Словаччина офіційно передала головування в Стратегії Україні. Україна стала першою країною, що не є членом ЄС, яка буде головувати в Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Про це повідомила, перебуваючи з робочим візитом в Одеській області, Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішина.

За її словами – пріоритетами головування України (з листопада 2021 по листопад 2022 року) визначено: сталий розвиток Дунайського регіону: декарбонізація та трансформація економіки та розвиток людського капіталу та ринків праці.

«Оскільки одним із найбільших джерел забруднення та викидів парникових газів є автомобільний транспорт, ми плануємо зосередити увагу на збільшенні частки сталих видів транспорту, таких як залізничний і внутрішній водний; розвиток мультимодальних та інтермодальних перевезень вантажів; розширення міжнародної транспортної мережі TEN-T на сусідні країни (не члени ЄС) та розвиток транскордонної інфраструктури. У результаті це допоможе зменшити негативний вплив наслідків зміни клімату та прискорити перехід до «зеленої» економіки, що також відповідає цілям Європейського зеленого курсу» – зазначила Ольга Стефанішина.

До того ж, додала Віце-прем’єр-міністр, на тлі світової економічної кризи, спричиненої пандемією COVID-19, на території країн Дунайського регіону виникла нагальна потреба у скороченні диспропорції у розвитку ринку праці та підвищенні рівня зайнятості населення.

«Україна зосередиться на вирішенні цієї проблеми в рамках ініціативи та сприятиме подоланню наслідків кризи» – відзначила Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішина.

Довідково:

Дунайська стратегія – це платформа, що передбачає співпрацю 14 країн дунайського регіону. Українська частина Стратегії охоплює Одеську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області. Держави-учасники співпрацюють у сферах судноплавства, охорони навколишнього середовища, освіти, безпеки, туризму та підтримки конкурентоспроможності підприємств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь