КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Брифінг Департаменту охорони здоров’я ООДА

Дата: 02.11.2021 13:36
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Вчора відбувся плановий брифінг Департаменту охорони здоров’я ООДА.

За словами директора Департаменту Наталії Одарій-Захар’євої, епідситуація в області постійно ускладнюється! Щоденно додається по кілька сотень хворих на COVID-19, третина з яких потребує госпіталізації, при чому з важкими ускладненнями.

«Насторожує і кількість смертельних випадків - за минулу добу ми маємо 63 летальних випадків. На прикладі вересня летальних за місяць було - 243, а вже за жовтень ми маємо в цілому 798 нових смертельних випадків», - констатує очільник обласного Департаменту охорони здоров‘я.

Не зважаючи на готовність медиків надавати цілодобову якісну медичну допомогу, їх потенціал та матеріально-технічна база лікарень небезрозмірні.

Медичну допомогу в Одесі та Одеській області сьогодні надають у 27 лікувальних закладах, де розгорнуто 3968 ліжок.

Проте кількість госпіталізованих збільшується так стрімко, що показник зайнятості ліжок становить на сьогодні 79%, не зважаючи на те, що Департаментом постійно облаштовуються додаткові ліжка. Процес лікування вірусу штама «Дельта» - тривалий і важкий, а іноді і безуспішний.

Отже очевидно, що пандемія набирає нових, неочікуваних розмахів, мережа лікувальних закладів зазнає стрімкого навантаження, а наша область продовжує жити в «червоній зоні», яка скує суворими карантиними обмеженнями невакциноване населення.

Уникнути карантинних обмежень можливо тільки завдяки вакцинації. Це той самий дієвий інструмент, який поверне людство до нормального життя!

Керівництво облдержадміністрації та Департаменту охорони здоров’я створило цілу мережу для вакцинації жителів Одещини. На сьогодні ми маємо 83 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення та 25 Центрів вакцинації населення, серед яких 15 в місті та 10 в області. Всі ЦВН переведені на щоденний режим роботи, тобто працюють без вихідних та обіду.

«Тому я вкотре звертаюсь до всіх, знайдіть час та приділить увагу своєму здоров’ю – хто на сьогодні не хворів та не має симптомів захворювання сходіть до пункту масового щеплення та провакцинуйтеся!!!А хто почуває себе погано обов’язково зверніться до сімейного лікаря – не займайтесь самолікуванням», - звернулась до населення, завдяки представникам ЗМІ, Наталія Одарій-Захар’єва наприкінці свого брифінгу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь