A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Одеська ОДА: Борис Волошенков взяв участь у Воркшопі щодо стану вакцинації проти COVID-19 в Одеській області

Дата: 23.01.2022 19:17
Кількість переглядів: 108

І-й заступник голови Одеської облдержадміністрації Борис Волошенков, разом з заступником Міністра охорони здоров’я Іриною Микичак та представниками громад області, Центру громадського здоров’я України, Національної служби здоров’я України, консультантами проєкту Світового банку в Україні та експертами Рух ЧЕСНО, взяв участь у воркшопі щодо стану вакцинації проти COVID-19 в області.

Головна мета зустрічі – визначення суто регіональних викликів, які на разі гальмують вакцинальну кампанію у вікових групах ризику у віддалених населених пунктах Одещини та пошук шляхів їх подолання.

«На сьогоднішній день в області працює 32 Центри масової вакцинації (22 місто, 10 область). 125 вакцинальних пунктів (44 в м. Одеса, 81- в області). 133 мобільні бригади (63 – м. Одесса, 70 – область). Але з  практичного досвіду зазначу, що за час проведення вакцинальної кампанії, нами зроблено висновок що таки має місце  пасивність населення щодо захисту себе певними вакцинами. Для суттєвого збільшення рівня вакцинації, на даному етапі, розроблена програма наближення вакцинації до місць проживання сільського населення. Окрім центрів масової вакцинації, вакцинальних пунктів та мобільних бригад проводиться й масштабна інформаційна кампанія як регіонального, так і національного рівня. Проводяться щотижневі брифінги в облдержадміністрації, де висвітлюємо дану тему та наголошуємо, в тому числі, головам територіальних громад на необхідності проведення просвітницької роботи з населенням. Залучено до вакцинальної кампанії і відділення УкрПошти» – інформуючи учасників наради про стан вакцинації в Одеській області зазначив І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

«На сьогодні єдиний і ефективний шлях запобігти захворюванню – це вакцинація. Ми маємо докласти максимум зусиль, аби підтримати медиків, які зараз знаходяться на передовій боротьби з COVID-19. Загальна мета – активізувати вакцинальну кампанію як на Одещині, так і загалом по всій Україні. Внесок медиків у проведення імунізації українців важко переоцінити. Однак, для максимального ефекту нам особливо важлива командна робота і взаємодія з громадами. Саме голови громад якнайкраще знають потреби, можливості та проблеми на місцях, рецепти до їх вирішення. Такими викликами сьогодні є забезпечення щепленням проти COVID-19 людей з інвалідністю, з хронічними хворобами, самотніх людей літнього віку. Багато залежить від надання громадянам, особливо у сільській місцевості, достовірної і зрозумілої інформації про те, що вакцинація рятує життя. Власне у діалозі ми випрацюємо оновлений спільний і дієвий план з протистояння поширенню коронавірусу на Одещині» – зазначила заступник Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь