A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Пілотний проект з аеромедичної евакуації продовжать у 2022 році в Одеській області

Дата: 27.01.2022 10:43
Кількість переглядів: 141

В Одеській області планують запустити пілотний проєкт із аеромедичної евакуації. Аналогічну ідею вже реалізують у Львівській та Київській областях.

Вивчення можливості використання наявної інфраструктури для експериментального проекту з аеромедичної евакуації в Одеській області обговорив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький на зустрічі з державним експертом Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій Міністерства охорони здоров’я Тетяною Потупаловою.

«Ухвалена постанова Уряду, якою продовжено пілотний проект з аеромедичної евакуації на 2022 рік, дасть змогу розширити проект. Пілотний проєкт з аеромедичної евакуації – це крок до забезпечення рівного доступу усіх громадян України до якісної медичної допомоги на спеціалізованому та високоспеціалізованому рівнях незалежно від місця їхнього проживання. Для Одеської області передбачено гелікоптер, що зможе здійснювати планове перевезення пацієнтів, екстрену госпіталізацію та вильоти на надзвичайні ситуації» - повідомила Тетяна Потупалова.

«Проєкт, який анонсований МОЗ – це та річ, про яку ми давно мріяли та чого давно бажали. Це достатньо амбітна ціль і вона є реально досяжна. Проєкт майже незатратний для обласного бюджету, адже увесь практично фінансується державою. Єдине, що від нас потрібно – це дуже швидко знайти команду лікарів і забезпечити виплату заробітної плати постійно діючій бригаді – лікарю та медсестрі. Ці кошти буде передбачено в бюджеті Одеського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» - відзначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь