Одеська ОДА: у сфері освіти Одещини, завдяки програмі Президента «Велике будівництво», у 2021 році, збудовано та відремонтовано 6 шкіл і 2 дитсадка

Дата: 31.01.2022 11:51
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

«Програма Президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво» – змінює підходи. Адже її основне завдання – завершувати об’єкти і вводити їх якісно в експлуатацію, а не залишати після себе довгобуди. Особливо що стосується будівництва нових та реконструкції діючих соціально важливих об’єктів. В пріоритеті, «Великого Будівництва» звичайно і сфера освіти» - повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

У 2021 році, завдяки реалізації програми на мапі Одеської області з’явились 6 нових шкіл.

«Нове життя отримала сучасна школа в селі Ставрове Подільського району. Довгобуд з 13-річною історією нарешті завершено і введено в експлуатацію. Історія будівництва школи в Ставрове тягнулася ще з 2007 року! Через неякісну підготовку проєктно-кошторисної документації, постійну зміну підрядників та, зрештою, — замороження будівництва. Лише завдяки Програмі «Велике будівництво» школу почали відновлювати і з 2021 року 250 учнів вже навчаються у нових, сучасних та комфортних класах. На півдні області, в Ізмаїльському району, проведено капітальний ремонт Шевченківської загальноосвітньої школи №2. А на півночі області, в місті Балта, проведено реконструкцію будівлі Навчально-виховного комплексу "Балтська загальноосвітня школа №3 - колегіум", що три роки тому згоріла від удару блискавки» - сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

В місті Одеса, в рамках реалізації програми Президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво», здійснено реконструкцію будівлі Одеської ЗОШ №33 з розміщенням Центру дитячої та юнацької творчості, капітальним ремонтом елементів благоустрою зі стадіоном. У 2021 році Одеська міська школа №41, на площі Мічуріна, завдяки «Великому Будівництву», знову відкрила свої двері для більш ніж двохсот дітей мікрорайону Більшовик. В освітньому закладі відремонтували та утеплили покрівлю, замінили внутрішні інженерні мережі. В будівлі школи провели термомодернізацію, а на території закладу здійснили благоустрій та облаштували спортивні майданчики. А в одеській школі №31, що на вулиці Гастело, 90-А, проведено капітальний ремонт будівлі.

«Продовжуючи підводити підсумки реалізації програми «Велике Будівництво» у сфері освіти відзначу, завдяки саме цій програмі в області з’явились і два нових дитячих садочки. Яскраві та інклюзивні інтер’єри, підвищена енергоефективність, безпека та грамотне оснащення меблями та обладнанням – все це дозволить подолати чисельні проблеми, які накопичувалися роками у секторі дошкільної освіти Одещини, а саме надасть право і можливість на формування ефективної системи забезпечення доступними освітніми послугами маленьких мешканців громад. Приклад тому, сучасний модернізований дитячий садочок №217 в Малиновському районі міста Одеса і новозбудувані прекрасні ясла-садок в селі Усатове» - повідомив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь