A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

EUkraina: поромний перехід з України до Румунії за 10 хвилин

Дата: 04.02.2022 13:34
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

Мінус 200 кілометрів в дорозі, плюс зручність і доступність. Дістатися з України до Румунії стало можливо за 10 хвилин – приблизно стільки часу займає поромна переправа через Дунай Орлівка – Ісакча.

Ця переправа відкриває транспортний коридор Україна – Південна Європа, і забезпечує зручний вихід з Одеської області до причорноморських районів Румунії, Болгарії та навіть Греції.

Раніше, до того як пором запрацював, Румунію було видно з українського берега. Але потрапити туди можна було лише в об’їзд, через Молдову.

Першими переваги нового сполучення, з серпня 2020 року, оцінили перевізники вантажів: прямий вихід до Румунії не тільки прибрав зайві сотні кілометрів, але й скоротив час оформлення приблизно на 10 годин.

Легковим автівкам і пішоходам довелося зачекати ще півроку – це було пов’язано з коронавірусними обмеженнями. Але в лютому 2021 року пороми почали перевозити і їх.

Відкриття поромної переправи через Дунай є практичним результатом двосторонньої співпраці між Україною та Румунією. А також успішної взаємодії між державним та бізнес секторами обох країн – адже проєкт вартістю 12 мільйонів євро фінансували приватні компанії.

Українська держава отримала інфраструктуру для міжнародного пункту пропуску. Інвестори – можливість заробляти на перевезеннях. Українці отримали ще одне швидке сполучення з Європейським Союзом.

Це є хорошим прикладом того, як взаємні інтереси реалізуються завдяки співпраці, приносячи користь всім. І якщо стиснути ідею європейського проєкту у два слова, то цими словами будуть: win-win.

Це – євроінтеграція!

P.S. До речі, для пішоходів вартість переправи всього лише 1 євро!

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Уряду України, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/

Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції

Association4U


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь