КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

18 лютого 2014 року, Київ...

Дата: 18.02.2022 08:46
Кількість переглядів: 219

Фото без опису

О 8:30 ранку розпочався “Мирний наступ” до Верховної Ради, під час якого активісти Революції Гідності вимагали у депутатів ухвалити повернення до парламентсько-президентської форми правління та обмежити повноваження президента. На підступах до парламенту учасники акції наштовхнулися на загони силовиків і групи тітушок. Почалися криваві сутички, внаслідок яких загинуло кілька активістів. Протестувальники відступали до майдану Незалежності. Через тисняву на барикаді на вулиці Інститутській декілька осіб отримали смертельні травми.

Рухаючись до майдану Незалежності з боку вулиць Грушевського та Інститутської, силовики захопили Український дім та пагорб, де знаходиться “Жовтневий палац”. Мітингарі знову зайняли КМДА.

Увечері міліція взялася до зачистки Майдану під виглядом “антитерористичної операції”, використовуючи бронетранспортери, однак ті швидко були виведені з ладу за допомогою “коктейлів Молотова”.

Близько 22 години загорівся Будинок Профспілок.

Ближче до півночі на розі вулиць Велика Житомирська і Володимирська тітушки стріляли в людей на смерть.

Між учасниками Євромайдану і силовиками на майдані Незалежності утворився вогняний кордон, який протестувальники підтримували за допомогою підпалених шин та через який відбивалися бруківкою і запальними сумішами. Силовики використовували травматичну та стрілецьку зброю, водомет, застосовували газ та світлошумові гранати, до яких нерідко кріпили металеві деталі. Запалали перші намети майданівців.

Цього дня загинули або отримали смертельні травми та поранення Герої Небесної Сотні Володимир Кіщук, Ігор Сердюк, Сергій Шаповал, Сергій Дідич, Андрій Корчак, Артем Мазур, Петро Гаджа, Василь Шеремет, Віктор Прохорчук, Володимир Наумов, Іван Наконечний, Анатолій Нечипоренко, Антоніна Дворянець, Зураб Хурція, Яків Зайко, Валерій Брезденюк, Ігор Бачинський, Сергій Бондарев, Василь Прохорський, Олександр Плеханов, Олександр Капінос, Андрій Черненко, Віктор Орленко, Володимир Кульчицький, Віктор Швець, Віталій Васільцов, В’ячеслав Веремій, Іван Городнюк, Володимир Бойків.

#Євромайдан

#Euromaidan

#Революція_Гідності

#Revolution_of_Dignity

#Музей_Майдану

#щоденник_майдану

Фото Фотографії Олексія Фурмана (1), repor.to (2), Владислава Соделя (3, 4, 5), Олександра Тимошенка (6).

#ЦеПроСвободу, #бути_гідним


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь