A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Візит Генерального секретаря ООН до Одеси

Дата: 22.08.2022 10:25
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

19 серпня Одесу відвідав з офіційним візитом Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш, який разом з Міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим та Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком, відвідали Одеський морський торговий порт, де ознайомились з процесом завантаження українською пшеницею балкера KUBROSLI Y.

«Прикро бачити, що значні потужності цього великого порту на разі не використовуються в повному об’ємі. Мені сумно від того, що не реалізується увесь той потужний і надважливий для всієї країни і світу потенціал порту та міста. Я сподіваюся, що скоро зможу повернутися до Одеси і побачити, що всі термінали завантажені і порти працюють на повну потужність, а у місті вирує життя», — зазначив Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш.

«За час дії «Зернової ініціативи» з трьох портів Великої Одеси вже відправлено 25 суден. На їх борту 630 тисяч тонн агропродукції. 10 суден зараз завантажуються та готуються до виходу з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Також маємо більше 40 заявок на захід до українських портів. Спільно працюємо над тим, щоб обсяги та темпи перевалки щодня збільшувалися, наша мета – 3-5 мільйонів тонн на місяць. Особливу увагу ми приділяємо експорту продовольства для африканських країн. Наприклад, вчора вийшов черговий балкер I MARIA, на борту якого 33 тисячі тонн агропродукції для півночі континенту» - відзначив на брифінгу Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Символічно, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш відвідав вперше Одещину саме у Всесвітній день гуманітарної допомоги, який щороку відзначається 19 серпня з ініціативи ООН. І на сьогодні Одеська область залишається для багатьох центром підтримки та допомоги. Ми і надалі будемо гуртуватися, щоб подбати як про одеситів та мешканців регіону, так і про тих, хто потребує цього найбільше у світі. Наша єдність – потужна сила у боротьбі з окупантами» - наголосив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь