Запуск оновленої залізничної ділянки Березине-Басарабяска

Дата: 23.08.2022 08:41
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

22 серпня 2022 року Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко разом з Міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим взяв участь у запуску повністю оновленої залізничної ділянки Березине-Басарабяска протяжністю 20,9 км, яка з’єднала Україну та Молдову.

Вперше за минулі 25 років запрацював цей маршрут. І за словами Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, об’єм вантажоперевезень на цій ділянці, в середньому на рік, можна досягнути до 10 млн тонн.

«Відтепер з’явилась альтернатива – головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів – Ренійського та Ізмаїльського, що надійно підключений до залізничного сполучення» - сказав Олександр Кубраков.

У своєму вітальному слові Максим Марченко наголосив, що одним з ключових напрямів роботи Одеської обласної військової адміністрації, є покращення сполучення в регіоні, оперативність і надійність цього процесу.

«Сьогодні в Одеській області відбулась знакова подія, адже реалізація цього проекту дасть можливість здійснювати вантажні та в майбутньому і пасажирські перевезення до країн Європи з Одеського регіону і тим самим сприяти економічному та інфраструктурному розвитку Одещини. Але переконаний, що робота цієї транспортної ділянки матиме і загальнодержавне важливе значення, особливо в умовах війни. Бо Одеська область однією з ключових у транспортній сфері України. Хочу висловити слова подяки усім підрозділам «Укрзалізниці», які своєю працею і забезпечили реалізацію цього запуску» - сказав Начальник Одеської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь