A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Спільний візит до Одеси міністрів закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса та Ірландії

Дата: 15.09.2022 08:53
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

Сьогодні відбувся спільний візит до Одеси міністрів закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса та Ірландії Саймона Ковені за участі Міністра МЗС України Дмитра Кулеби.

Глава МЗС України, разом зі своїми ірландським та литовським колегами, спільно з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком, відвідали Одеський морський торговельний порт, де оглянули судно, яке ходить під прапором Панами і на яке нині завантажують 47 тисяч тонн зернових для відправки до Бангладешу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба представив литовському та ірландському колегам Габріелюсу Ландсбергісу та Саймону Ковені рекомендації щодо безпекових гарантій для України, які були розроблені експертною групою Єрмака-Расмуссена на доручення Президента Володимира Зеленського.

Дмитро Кулеба наголосив, що українська дипломатія і надалі працюватиме над просуванням Київського безпекового договору. Він висловив сподівання на підтримку зусиль України з боку партнерів задля гарантування безпеки Української держави в проміжку часу між зараз і моментом набуття нею членства в НАТО.

«Для нас дуже важливо безпосередньо на місці, в Одесі, отримати оновлену інформацію про Чорноморську зернову ініціативу, яка дозволила відновити експорт пшениці, кукурудзи та соняшникової олії в останні тижні до країн Африки, Азії та Європи. Мій візит в Україну, відбувається напередодні засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня, на якому Рада безпеки ООН має отримати від нас оновлену інформацію щодо продовольчої безпеки та Чорноморської зернової ініціативи» - зазначив на брифінгу в Одесі Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені.

В свою чергу Начальник Одеської ОВА Максим Марченко, в рамках наради, ознайомив Габріелюса Ландсбергіса, Саймона Ковені та Дмитра Кулебу з жахливими наслідками ударів з використанням ракет нанесених російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області.

Також сторони обговорили подальшу допомогу Україні від литовського та ірландського урядів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь