A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Можливості сонячної енергії: що далі?

Дата: 28.09.2022 08:53
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Невичерпні можливості сонячної енергії не дають спокою винахідникам та інженерам. І для того, щоб мати змогу безперервно користуватися цією, здавалося б, легкодоступною енергією, вони розробляють майже фантастичні ідеї.

? Так, 26-річний інженер-новатор і колишній співробітник SpaceX Бен Новак запропонував метод вироблення сонячної енергії вночі. Для цього треба встановити на Міжнародній космічній станції (МКС) спеціальну установку, що включає великі дзеркала та коліматор. Вона працюватиме як орбітальний сонячний відбивач, тобто пристрій, який відбиває сонячне світло на Землю під час руху орбітою в космосі.

? Але є й проблеми. Наприклад, неконтрольована кількість перенаправленого світла може зашкодити рослинам, тваринам та комахам. Або якщо всю установку потрібно перевезти в космос на нове місце, вартість таких операцій величезна.

? Бен Новак наполегливо працює над розв'язанням проблем, пов’язаних з втіленням його ідеї, бо щиро переконаний: його коліматорні плитки можуть закрити заводи, що працюють на викопному паливі, та знизити ціни на сонячну енергію більш ніж у 90 разів.

? А поки амбітна ціль пана Новака в процесі оптимізації та здешевлення, Китай для цілодобового отримання сонячної енергії просто запустить на орбіту сонячні панелі. Хоча на практиці, як кажуть в компанії, яка наважилась на таке новаторство, все не так просто. Модель передачі космічної сонячної енергії дослідники з Університету Сидянь бачать таку: вловити сонячне світло високо над землею, перетворити його в мікрохвильові промені та доставити на приймальну станцію на Землі, яка перетворить енергію в електрику. Щоправда, досі не продемонстровано жодної робочої системи.

? Тому набираємось терпіння. День, коли наполегливі науковці все ж таки «переможуть темряву» колись таки настане. Зрештою польоти в космос колись теж були за межею сприйняття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь