Україна - країна Героїв!

Дата: 06.10.2022 08:51
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

«Музика повинна бути під час війни на 200 відсотків із 100» — говорить кропивницький артист, музикант Муніципального міського оркестру, який з першого дня повномасштабного вторгнення став до лав 121 бригада тероборони Кіровоградщини. Сьогодні він продовжує нести службу, проте встигає займатися улюбленою справою, а зачасту творчість бере верх і виливається прямо під час служби.

? Кропивничанин Ярослав до 24 лютого був артистом, музикантом, вокалістом у Муніципальному міському духовому оркестрі. Постійно брав участь у міських концертах, урочистих заходах. Паралельно працював і на приватних івентах та святах.

? «Відколи закінчив педуніверситет, у школі попрацював пів року і все. З того часу я повністю віддався артистичній діяльності»

? У лютому життя Ярослава, як і всіх українців, кардинально змінилося. Того ж ранку він, не вагаючись, не зізнавшись навіть дружині, пішов до військомату.

? «Ще за пів року до початку повномасштабної війни я щоночі уважно дивився новини. Навіть дружина сварилася, що я цьому стільки приділяю часу. Проте аналізуючи їх, я казав, що все-таки війна буде. Невідомо коли і як, але точно буде. Тому я готувався до можливих сценаріїв. Одразу домовився з дружиною, що як тільки все почнеться, заправляємо в автівку повний бак пального і вона забирає дітей і їде якомога подалі. Для початку, хоча б в бік Умані до моїх батьків, а далі, за потреби, і за кордон. Дружина ніби погодилася» — згадує чоловік.

??Для себе ж він вже тоді мав інші плани.

Проте, в ніч коли все почалося, запланований сценарій не спрацював, всі запанікували і дружина навідріз відмовилася кудись їхати без Ярослава. Тому артисту довелося імпровізувати.

? «Я сказав, що поїхав заправляти машину, а сам відправився до військомату. О 8:00 я вже був там. Черга вже тоді була величезна. Вирішив таки заправити машину, поки натовп трішки зменшиться і знову повернувся.»

? Повернувшись, Ярослав таки дочекався черги і дуже швидко встиг пройти навіть медкомісію. Йому сказали поки їхати додому і чекати дзвінка, після якого протягом 15-20 хвилин він має бути на місці. Вдома вже сказав, що забирають в армію. Дружина звісно зустріла таку звістку зі слізьми та протестами. Майже одразу після повернення, пролунав дзвінок з «військомату».

? «Дружина стала на дверях і не відпускала. Чесно кажучи, тоді я вже прощався, думав вже не повернуся. Але не підти я не міг.Я себе давно на це налаштував. І розумів, якщо не піду, то як тоді дивитися в очі своїм дітям, своїй родині, батькам? Хто, як не я стане на їх захист».

?? Думав, що одразу відправлять на передову і подумки прощався із родиною, містом, друзями. Проте, розпитавши про вміння та досвід всіх, керівництво відібрало Ярослава до територіальної оборони.

? «Під час війни із 100% музика повинна бути присутня в житті на всі 200%. Вона дуже добре відволікає від усього жаху, що відбувається наразі. Якщо щоденно вантажити себе і вдумуватися лише у все це горе, то можна швидко з'їхати зглузду. Я не говорю веселитися чи танцювати, а саме співати, слухати музику та пісні. Через пісню людина оновлюється, оновлює стан душі, набирається нових сил рухатися далі, піднімає бойовий дух. Це надзвичайно важливо», — наголошує «Маестро».

??Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь