Прем’єр-міністр: наразі діють два режими відключень електроенергії: плановий та аварійний

Дата: 02.11.2022 08:47
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

В України є що протиставити на удари росії по енергетичній інфраструктурі та як протидіяти цьому тероризму: ППО, ремонти, резерви й економія. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 1 листопада.

Як зауважив Прем’єр-міністр, прогрес у постачанні Україні систем ППО за жовтень-листопад значно більший, ніж за останні 8 років.

«Дякуємо партнерам, що нарешті почули наші аргументи. Сподіваємося на пришвидшення поставок обіцяних систем для захисту всіх енергооб’єктів нашої держави», — підкреслив Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, потрібно розуміти, що удари росії по енергетичній інфраструктурі України продовжаться, тому виникає потреба в стабілізації енергосистеми.

«Зараз є два режими відключення електроенергії для споживачів. Перший — це плановий режим, коли світло відключають для стабілізації енергосистеми за заздалегідь спланованими графіками. Працюємо разом з енергетиками, аби графіки таких відключень відповідали дійсності й були мінімальними», — сказав Денис Шмигаль і наголосив, що існує і другий тип відключень — аварійний.

Аварійні відключення, як зазначив Прем’єр-міністр, неможливо передбачити та спрогнозувати, як довго вони триватимуть: «Коли ракета чи дрон ударили по об’єкту інфраструктури, то як наслідок — екстрено відключається частина споживачів».

Очільник Уряду підкреслив, що кожен тепер має перелаштуватися, аби споживати якомога менше електроенергії, особливо в пікові години зранку й увечері.

Детальніше - https://bit.ly/3sOuhpf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь