Керівники профільних департаментів Одеської ОВА провели серію зустрічей та онлайн конференцій з представниками ЮНІСЕФ

Дата: 14.12.2022 09:28
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

Керівники профільних департаментів Одеської ОВА, разом із заступником Начальника Ігорем Ткачуком провели серію зустрічей та онлайн конференцій з представниками ЮНІСЕФ та керівниками закладів, що опікуються дітками з Одещини, які були евакуйовані з Одеської області.

Так в рамках онлайн-зустрічі з представниками дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ обговорено безпеку та здоров'я дітей, які були евакуйовані з Одеської області за межі України.

Експерт із захисту прав дітей фонду ЮНІСЕФ Анна Кнутцен, відзначила, що керівництво Одеської області одне з перших в Україні, дуже швидко, ще у перші дні війни, відреагувало та оперативно евакуювало дітей і продовжує опікуватися ними та тримає зв'язок.

Ще одним важливим питанням, на якому наголосив Ігор Ткачук, у розмові з Анною Кнутцен, була необхідність посилення медичної допомоги для евакуйованих дітей.

Також торкнулись теми осіб, які досягнули 18-річного віку, за час проведений закордоном, і розглянули можливість надання їм права вибору подальших дій, та продовження підтримки з боку держави і ЮНІСЕФ.

Актуальним залишається і питання можливості влаштування українських дітей-сиріт, та тих, що залишилися без батьківської опіки, в сімейні форми виховання.

Ігор Ткачук подякував пані Кнутцен та усій команді ЮНІСЕФ за підтримку та допомогу.

"ЮНІСЕФ завжди з вами: до війни, під час і буде підтримувати після Перемоги" - сказала Анна Кнутцен.

Також разом з директором Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександром Лончаком та начальником служби у справах дітей Наталією Утюпіною, Ігор Ткачук провів онлайн конференцію з керівниками усіх дитячих закладів, які зараз перебувають у Польщі.

Заступник Начальника Одеської ОВА наголосив на тому, що на разі дуже важливо зібрати якомога більше інформації про потреби дітей закордоном. Також на зустрічі обговорили питання надання медичної допомоги, в тому числі психологічної. Особливу увагу приділили проблемам організації освітнього процесу вихованців закладів, адже в ситуації довгострокового відключення світла в Україні діти не повинні припиняти освітній процес та відхилятися від учбового графіку.

Ігор Ткачук наголосив, що спільна співпраця обласної влади з ЮНІСЕФ триватиме, важливі питання на контролі і допомога евакуйованим дітям Одещини в пріоритеті Одеської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь