КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Керівники профільних департаментів Одеської ОВА провели серію зустрічей та онлайн конференцій з представниками ЮНІСЕФ

Дата: 14.12.2022 09:28
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Керівники профільних департаментів Одеської ОВА, разом із заступником Начальника Ігорем Ткачуком провели серію зустрічей та онлайн конференцій з представниками ЮНІСЕФ та керівниками закладів, що опікуються дітками з Одещини, які були евакуйовані з Одеської області.

Так в рамках онлайн-зустрічі з представниками дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ обговорено безпеку та здоров'я дітей, які були евакуйовані з Одеської області за межі України.

Експерт із захисту прав дітей фонду ЮНІСЕФ Анна Кнутцен, відзначила, що керівництво Одеської області одне з перших в Україні, дуже швидко, ще у перші дні війни, відреагувало та оперативно евакуювало дітей і продовжує опікуватися ними та тримає зв'язок.

Ще одним важливим питанням, на якому наголосив Ігор Ткачук, у розмові з Анною Кнутцен, була необхідність посилення медичної допомоги для евакуйованих дітей.

Також торкнулись теми осіб, які досягнули 18-річного віку, за час проведений закордоном, і розглянули можливість надання їм права вибору подальших дій, та продовження підтримки з боку держави і ЮНІСЕФ.

Актуальним залишається і питання можливості влаштування українських дітей-сиріт, та тих, що залишилися без батьківської опіки, в сімейні форми виховання.

Ігор Ткачук подякував пані Кнутцен та усій команді ЮНІСЕФ за підтримку та допомогу.

"ЮНІСЕФ завжди з вами: до війни, під час і буде підтримувати після Перемоги" - сказала Анна Кнутцен.

Також разом з директором Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександром Лончаком та начальником служби у справах дітей Наталією Утюпіною, Ігор Ткачук провів онлайн конференцію з керівниками усіх дитячих закладів, які зараз перебувають у Польщі.

Заступник Начальника Одеської ОВА наголосив на тому, що на разі дуже важливо зібрати якомога більше інформації про потреби дітей закордоном. Також на зустрічі обговорили питання надання медичної допомоги, в тому числі психологічної. Особливу увагу приділили проблемам організації освітнього процесу вихованців закладів, адже в ситуації довгострокового відключення світла в Україні діти не повинні припиняти освітній процес та відхилятися від учбового графіку.

Ігор Ткачук наголосив, що спільна співпраця обласної влади з ЮНІСЕФ триватиме, важливі питання на контролі і допомога евакуйованим дітям Одещини в пріоритеті Одеської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь