Максим Марченко зустрівся з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом

Дата: 09.02.2023 15:42
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Сьогодні Начальник Одеської ОВА Максим Марченко зустрівся з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом, який перебуває з робочою поїздкою на Одещині.

В рамках розмови обговорили безпеку учасників освітнього процесу, і найголовніше - умови для роботи шкіл та дитсадків регіону в періоди відключення електропостачання. Начальник ОВА підкреслив, що освітня галузь області, як і всі інші, змушена працювати в умовах викликів воєнного стану, суттєво змінивши підходи до освітнього процесу з урахуванням безпекового компоненту. Але попри складні умови обласна влада докладає максимум зусиль, аби заклади освіти в районах та громадах були територією безпеки.

«Наше завдання повернути дітей до шкіл спільно з органами місцевого самоврядування, тож за минулий рік ми провели значну роботу щодо облаштування укриттів у закладах освіти. Зокрема, в тих, де абсолютно було відсутнє укриття, за рахунок виділення коштів з обласного бюджету та бюджетів громад, вони були створенні. В більшості – проведені ремонтні роботи та заходи по оснащенню» - зазначив Начальник Одеської ОВА.

Окрім цього, завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України з компанією Google та ЮНЕСКО, як продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» Одеська область отримала сучасні ноутбуки Chromebook у кількості 2061 ноутбук. А за сприяння Фундації Олени Зеленської, в рамках ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проекту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft Одещина отримала сучасні ноутбуки у кількості 4020 ноутбуків. Тож сьогодні освітяни отримують 6081 одиниць комп'ютерної техніки. Сергій Шкарлет наголосив що це покриває 80 відсотків потреби Одеської області.

Також спільно з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіном Міністром освіти і науки передав 46 одиниць спортивного спорядження, для забезпечення фізкультурно-оздоровчих та рухових активностей груп до 90 дітей, у дитячо-юнацькі спортивні школи Одещини та до закладів загальної середньої освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь