КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Україна - країна Героїв!

Дата: 16.02.2023 14:26
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

"Друзі казали, що я маю бути десь у пресслужбі, але зрештою став кулеметником в Силах територіальної оборони"

🤜Володимир на псевдо "Клап" — військовослужбовець 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ. У цивільному житті — історик, був заступником директора Галузевого державного архіву СБУ, брав участь у відкритті доступу до документів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму за 1917-1991 роки. У ніч з 23 на 24 лютого доробляв велику книжку про Сирецький концтабір, створений німецькою окупаційною владою у червні 1942 року у Києві. Зранку 24 лютого 2022 прибув до одного з тернопільських ТЦК та СП. Так потрапив до 105-ї бригади Сил ТРО Тернопільської області.

⚔Своє «бойове хрещення» пройшов на Харківщині.

Володимир поділився особливостями бойових дій на цьому напрямку:

💬"Особливістю бойових зіткнень на нашому напрямку є саме робота вночі. Вороги вважають, що їм так буде безпечніше. Але завдяки нашому командиру та волонтерам ми достатньо забезпечені нічними та тепловізійними приладами спостереження і прицілами.

Одного разу висунулися трохи вперед та виявили ворожу позицію, а поруч з нею якусь коробку, замасковану гілками. Вирішили відпрацювати по цій позиції з РПГ-7. На нашій ділянці дуже багато дерев, тож зробити влучний постріл доволі важко. Нам пощастило, що граната зрикошетила від дерева та влучила точно у спостережний пункт. Найкращою нагородою стали розлючені голоси окупантів! За пів години у радіоперехопленні ми почули, що вдалося знищити двох окупантів".

💥Свого часу військовий дуже хотів мати гарний трофейний кулемет. На жаль, довгий час захопити КК (кулемет Калашникова) або ККС (кулемет Калашникова станковий) не вдавалося, тож хлопці подарували йому знятий зі знищеного ворожого панцерника ККТ (кулемет Калашникова танковий).

"Йти з ним у наступ буде важкувато, але на спостережному пункті це ідеальна зброя".

"Клап" поділився досвідом використання окопних свічок:

🔥"При правильному використанні окопні свічки дуже гарна річ. Особливо зараз, коли стовпчик термометра опускається багато нижче за нуль. На відкритому повітрі в окопі її можна використовувати і для обігріву і для підігріву води або їжі. У невеличкому укритті на 2-3 особи її можна поставити в імпровізовану піч та використовувати замість дров або як засіб для розпалювання. Такі свічки виділяють багато кіптяви та мають сильний запах. Тож на своїх позиціях ми використовуємо їх саме для розпалювання".

За матеріалом Інформагентство АрміяInform


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь