Одеську область відвідали Міністр аграрної політики та продовольства України

Дата: 20.02.2023 08:55
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Одеську область відвідали Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та Надзвичайні і Повноважні Посли Республік Словенія та Чехії в Україні Радек Матула і Томаж Менцін.

Разом з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком та представником Всесвітньої продовольчої програми Метью Холлінгворт вони оглянули судно Valsamitis, яке стоїть під завантаження у порту Чорноморська. На його борту планується доправити 25 тисяч тонн української пшениці в порт Момбаса для Республіки Кенія.

«Поставка зерна реалізується в рамках ініціативи Grain from Ukraine. Країнами-донорами, які оплатили закупку зерна, фрахт судна, логістику та дистрибуцію зазначеної поставки стали Велика Британія, Норвегія, Бельгія, Нідерланди, Швейцарія, Італія, Словенія та Чехія. Grain From Ukraine - це насамперед гуманітарна ініціатива. В її рамках планується забезпечити зерном країни, які перебувають на межі голоду. Кожне судно із зерном, яке відправлене у рамках Grain From Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей» - зазначив на брифінгу Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

«Попри війну та всі труднощі, пов’язані з повномасштабним вторгненням, Україна і далі турбується про продовольчу безпеку світу. Ключову роль в цьому відіграють порти Одеської області. Але наша країна зараз потребує підтримки міжнародної спільноти та системних рішень у питанні саботажу роботи зернового коридору з боку російської сторони, яка умисно обмежує експорт українського продовольства. Об’єктивних причин для цього немає. Це частина їх гібридної війни» - сказав в розмові з Послами Чехії та Словенії Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь