A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Борис Волошенков зустрівся з директором Одеської міської клінічної інфекційної лікарні Світланою Лаврюковою

Дата: 22.03.2023 08:31
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

🔹І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков зустрівся з директором Одеської міської клінічної інфекційної лікарні Світланою Лаврюковою, з якою обговорив ситуацію щодо поточного стану захворюваності на COVID в Одесі та області.

"Аналіз статистичних данних щодо захорюваності на ковід у світі, в Україні та в Одеській області свідчить про зменшення кількості випадків, що тим самим є свідченням можливого наближення завершення пандемії, яка була оголошена Всесвітньою організацією охорони здоров'я ще в 2019 році"- зазначив Борис Волошенков.

🔸За інформацією Світлани Лаврюкової, наразі кількість хворих в міській клінічній інфекційній лікарні, сутттєво змешилась, і допомога хворим, у разі захворювання надається, по місту, лише в цій лікарні, а дітям - в третій міській дитячій лікарні. Інші ж лікувальні заклади регіону, через зменшення кількості завантаженості ліжок, виведені в резерв і мають можливості, у разі потреби, забезпечити всебічну допомогу хворим на ковід.

"Якщо на піку захворюванності, в 2021 році, потреба в кисні на добу по нашій лікарні, складала близько 3 тонн, то зараз - в десять разів менше. А загальна профілактика захворюванності вакцинацією, яка проведена в рамках обласної програми Департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА та імунний прошарок з тих людей, хто вже перехворів, дозволяють прогнозувати, що пандемія коронавірусу цього року може вщухнути настільки, що становитиме загрозу, подібну до тієї, що мають сезонні респіраторні захворювання" - наголосила директор Одеської міської клінічної інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

🔹Проте, додає Борис Волошенков, це не означає, що люди зі слабким здоров’ям не ризикуватимуть життям. Летальні випадки трапляються і від ускладнень грипу. Ковід все одно складає загрозу людям, які хворіють на цукровий діабет, ожиріння і мають хронічні захворювання. Тому загальні правила профілактики залишаються актуальними й на сьогодні.

"Попри воєнний стан у більшості людей є можливість вакцинуватися, отримати бустерні дози від COVID. І враховуючи думки експертів ВОЗ скажу, що ми наближаємося до того моменту, коли ризик ускладнень на COVID-19 буде тотожнім, як під час сезонних респіраторних захворювань. І пандемія може вщухнути до такого рівня вже цього року" - резюмував Борис Волошенков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь