Україна - країна Героїв!

Дата: 11.04.2023 12:24
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

«Місто було у вогні, — все навколо горіло та вибухало», — воїн Бригада швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж"

Боєць на позивний Арієць за час від початку повномасштабного вторгнення брав участь в боях за Рубіжне, Сєвєродонецьк, в Харківській наступальній операції, а зараз воює на околицях Бахмута.

Свій перший бойовий досвід Арієць отримав на Світлодарській дузі, ще до повномасштабного вторгнення російської федерації .

«Війна тоді і зараз — це різні речі. На Світлодарці в нас була стала відстань до ворога близько 700 метрів, лише інколи були обстріли з крупнокаліберної зброї та періодичні обстріли з артилерії.

Тоді це виглядало як заморожена війна, але все одно було зрозуміло, що ворог готується до чогось більш масштабного».

«Ми приїхали в Лисичанськ, переночували, все, наче, було добре, противник лише інколи обстрілював місто. Але коли ми вже вирушили безпосередньо в Рубіжне через вікно своєї машини я бачив реальний блокбастер: місто було у вогні, все навколо горіло та вибухало, з таким у своєму житті я ще не стикався.

Коли ми вже прийшли на позицію, я зустрівся зі своїм побратимом, якого вже давно знаю. Морально тоді стало трохи легше. Він мені допомагав, вводив в курс справи та розповідав про противника».

Оборона Рубіжного для нашої бригади стала символом незламності і стійкості наших бійців, які більше двох місяців у взаємодії з іншими підрозділами тримали це місто.

Тут, на околицях Бахмута, Арієць діє вже як командир підрозділу і зі своїми бійцями вони тримають рубежі і дають відсіч ворогу.

«Під Бахмутом ми в обороні і ворог тут різний. Часто зустрічаєш слабко екіпірованих російських мобілізованих, які іноді не до кінця розуміють, що вони тут роблять. Відповідно, і воюють вони слабенько. Але інколи зустрічаємося з дуже підготовленими і по-військовому грамотними противниками, які знають тактику, вміють правильно пересуватися та шукати слабкі місця. Я особисто зустрічав ворожий гранатометний розрахунок, який був дуже злагоджений, працював як годинник, вмів підібрати момент і гарно влучити по наших позиціях».

Мотивація в Арійця — це повна перемога над ворогом і вигнання його з нашої землі. А надихають нашого героя його бійці. В їхніх результатах він бачить відображення своєї роботи.

«У нас є всі шанси на перемогу. Я бачив, як наші воїни безжалісно зупиняють ворога. Їм є за що воювати і кого боронити, — це нам дуже допомагає. Хай нас менше, але ми вмотивовані, ми не жаліємо себе і стараємось викладатися на повну, щоб іншим було після нас легше, — це нас і відрізняє нас від ворога. Переможемо ми тоді, коли заберемо всю свою землю і визволимо наших людей. Нам чужого не треба, але й свого ми не віддамо».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь