КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Україна - країна Героїв!

Дата: 11.04.2023 12:24
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

«Місто було у вогні, — все навколо горіло та вибухало», — воїн Бригада швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж"

Боєць на позивний Арієць за час від початку повномасштабного вторгнення брав участь в боях за Рубіжне, Сєвєродонецьк, в Харківській наступальній операції, а зараз воює на околицях Бахмута.

Свій перший бойовий досвід Арієць отримав на Світлодарській дузі, ще до повномасштабного вторгнення російської федерації .

«Війна тоді і зараз — це різні речі. На Світлодарці в нас була стала відстань до ворога близько 700 метрів, лише інколи були обстріли з крупнокаліберної зброї та періодичні обстріли з артилерії.

Тоді це виглядало як заморожена війна, але все одно було зрозуміло, що ворог готується до чогось більш масштабного».

«Ми приїхали в Лисичанськ, переночували, все, наче, було добре, противник лише інколи обстрілював місто. Але коли ми вже вирушили безпосередньо в Рубіжне через вікно своєї машини я бачив реальний блокбастер: місто було у вогні, все навколо горіло та вибухало, з таким у своєму житті я ще не стикався.

Коли ми вже прийшли на позицію, я зустрівся зі своїм побратимом, якого вже давно знаю. Морально тоді стало трохи легше. Він мені допомагав, вводив в курс справи та розповідав про противника».

Оборона Рубіжного для нашої бригади стала символом незламності і стійкості наших бійців, які більше двох місяців у взаємодії з іншими підрозділами тримали це місто.

Тут, на околицях Бахмута, Арієць діє вже як командир підрозділу і зі своїми бійцями вони тримають рубежі і дають відсіч ворогу.

«Під Бахмутом ми в обороні і ворог тут різний. Часто зустрічаєш слабко екіпірованих російських мобілізованих, які іноді не до кінця розуміють, що вони тут роблять. Відповідно, і воюють вони слабенько. Але інколи зустрічаємося з дуже підготовленими і по-військовому грамотними противниками, які знають тактику, вміють правильно пересуватися та шукати слабкі місця. Я особисто зустрічав ворожий гранатометний розрахунок, який був дуже злагоджений, працював як годинник, вмів підібрати момент і гарно влучити по наших позиціях».

Мотивація в Арійця — це повна перемога над ворогом і вигнання його з нашої землі. А надихають нашого героя його бійці. В їхніх результатах він бачить відображення своєї роботи.

«У нас є всі шанси на перемогу. Я бачив, як наші воїни безжалісно зупиняють ворога. Їм є за що воювати і кого боронити, — це нам дуже допомагає. Хай нас менше, але ми вмотивовані, ми не жаліємо себе і стараємось викладатися на повну, щоб іншим було після нас легше, — це нас і відрізняє нас від ворога. Переможемо ми тоді, коли заберемо всю свою землю і визволимо наших людей. Нам чужого не треба, але й свого ми не віддамо».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь