КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Форум відновлення Одещини»

Дата: 01.05.2023 08:50
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Одесу в рамках спільного візиту в Україну разом з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, відвідали Міністри закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, Данії - Ларс Люкке Расмуссен, Естонії – Маргус Цахкн, Ісландії - Тордіс Гілфадоттір, Литви - Габріелюс Ландсбергіс, Норвегії - Аннікен Вітфельдт, Швеції - Тобіас Більстрьом та Заступник Державного секретаря МЗС Фінляндії Кая Зауер.

Спершу високоповажні гості відвідали Міжнародний форум «Безпека. Інтеграція. Потенціал. Форум відновлення Одещини», що був організований в рамках роботи з розробки Плану відновлення та Стратегії розвитку Одеського регіону.

Відкриваючи форум в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков наголосив, що він є логічним продовженням ще одного важливого заходу, Міжнародного Саміту міст та регіонів, який відбувся за участі Президента України Володимира Зеленського, минулого тижня в столиці, де представники 17 країн підписали угоди та меморандуми щодо своєї участі у відновленні нашої країни після завершення війни. Борис Волошенков нагадав учасникам форуму, що серед підписантів у Києві була і Одеська область, яка тим самим визначила орієнтири щодо процесу відновлення регіональної економіки за участі французьких та польських партнерів.

«Таким чином нами зроблені перші кроки в осмисленні напрямків та глибини проведення відновлювальних робіт. Адже сьогодні Україна одночасно повинна вирішувати низку найважливіших завдань, які не можна відкладати на потім: повоєнна відбудова, повернення людей, відновлення економіки та реалізація нової регіональної політики. Тому переконаний, що сьогоднішній форум «Безпека. Інтеграція. Потенціал» є першою ланкою у формуванні Стратегії повоєнного відновлення та розвитку Одеської області. Саме сьогодні буде презентовано і розкрито потенціал унікальних для регіону активів, будуть визначені пріоритетні напрями відновлення області, напрацьовані ініціативи для розвитку людського капіталу, логістики, агропромислового комплексу та сформовані інноваційні рішення в галузі промисловості. Впевнений, що цей форум стане дієвою платформою для забезпечення прискореного соціально-економічного розвитку Одеської області» - сказав в.о.голови Одеської ОДА.

Борис Волошенков висловив вдячність Міністрам закордонних справ країн Північної Європи та Балтії і Повноважним Послам цих країни за те, що їх держави є надійними партнерами України у прагненні до збереження державного суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

В рамках церемонії відкриття, привітали учасників та гостей форуму, Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко та Одеський міський голова Геннадій Труханов.

В Одеському морському торговельному порту, ознайомившись з ходом реалізації Зернової Ініціативи та «Grain from Ukraine», в розмові з Главою українського МЗС, Міністри закордонних справ країн Північної Європи та Балтії ясно дали зрозуміти, що позиція їх держав ствердна щодо того, що цю ініціативу важливо продовжувати і розширювати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь