Борис Волошенков взяв участь в погашенні спеціальної марки та конверту

Дата: 15.05.2023 09:34
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

В.о.голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков взяв участь в погашенні спеціальної марки та конверту, яку «Укрпошта» спільно з «Одеським центром дослідження Голокосту» за підтримки Благодійного фонду «Пам`ять. Гідність. Свобода», випустила до Дня пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Тираж марки - 2000 екземплярів.

Ініціатор створення марки кандидат філософських наук, директор Музею Голокосту в Одесі Павло Козленко розповів на церемонії погашення, що батьки його матері перебували в Балтському гетто. Їх урятував і ховав у каплиці православний священик. Тож запропонована Павлом Козленком концепція випуску марки та конверту, це своєрідна данина пам’яті і шани Праведникам світу та євреям — депортованим, розстріляним, які загинули в гетто в період окупації.

«Друга світова війна – це величезна трагедія людства. Проте окрім трагічних і страшних сторінок є в її історії світлі промінчики - це люди, яких увесь світ тепер називає Праведниками. Вони стали уособленням надії, людяності та порятунку у найтемнішу годину історії. А це – тисячі наших співвітчизників, серед яких і сотні одеситів. І ця марка стане ще одним елементом данини пам’яті і глибокої пошани їх героїчним вчинкам. Сьогодні ми згадуємо і безневинні життя, відібрані злочинним нацистським тоталітарним режимом, і добрих людей – праведників світу, які за покликом серця ризикували власним життям задля порятунку приречених на загибель» - сказав в.о.голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь