КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Борис Волошенков взяв участь в погашенні спеціальної марки та конверту

Дата: 15.05.2023 09:34
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

В.о.голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков взяв участь в погашенні спеціальної марки та конверту, яку «Укрпошта» спільно з «Одеським центром дослідження Голокосту» за підтримки Благодійного фонду «Пам`ять. Гідність. Свобода», випустила до Дня пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Тираж марки - 2000 екземплярів.

Ініціатор створення марки кандидат філософських наук, директор Музею Голокосту в Одесі Павло Козленко розповів на церемонії погашення, що батьки його матері перебували в Балтському гетто. Їх урятував і ховав у каплиці православний священик. Тож запропонована Павлом Козленком концепція випуску марки та конверту, це своєрідна данина пам’яті і шани Праведникам світу та євреям — депортованим, розстріляним, які загинули в гетто в період окупації.

«Друга світова війна – це величезна трагедія людства. Проте окрім трагічних і страшних сторінок є в її історії світлі промінчики - це люди, яких увесь світ тепер називає Праведниками. Вони стали уособленням надії, людяності та порятунку у найтемнішу годину історії. А це – тисячі наших співвітчизників, серед яких і сотні одеситів. І ця марка стане ще одним елементом данини пам’яті і глибокої пошани їх героїчним вчинкам. Сьогодні ми згадуємо і безневинні життя, відібрані злочинним нацистським тоталітарним режимом, і добрих людей – праведників світу, які за покликом серця ризикували власним життям задля порятунку приречених на загибель» - сказав в.о.голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь