A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Відбулось перше в цьому році засідання Одеської обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Дата: 25.05.2023 08:54
Кількість переглядів: 18

Під головуванням заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитра Радулова, відбулось перше в цьому році засідання Одеської обласної тристоронньої соціально-економічної ради. До участі в якому в режимі онлайн долучились представники Об`єднання організацій роботодавців, Федерації профспілок Одеської області, органів виконавчої влади.

Під час проведення засідання розглянуто питання, які впливають на економічний розвиток області та соціальне благополуччя. Зокрема, програми підтримки бізнесу та працівників у 2023 році, саме єРобота, «Доступні кредити 5−7−9%», компенсація за працевлаштування ВПО, а також шляхи розвитку і фінансової підтримки фермерських господарств, запровадження інноваційних технологій ведення сільського господарства.

На зустрічі наголошено на необхідності розробки обласної програми підтримки бізнесу.

Також обговорено проблемні питання подолання безробіття в області, організації громадських та суспільно-корисних робіт в територіальних громадах.

Саме в період воєнного стану такі роботи набули актуальності, оскільки слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій та організовуються для забезпечення економічної, соціальної та екологічної користі певної громади. З іншої сторони вони спрямовані на пом’якшення соціальної напруженості на ринку праці. З початку року в громадських роботах взяли участь 379 безробітних, до участі у суспільно корисних роботах в регіоні залучено вже 55 осіб з числа зареєстрованих безробітних.

Також заслухано доповідь про стан роботи автомобільного транспорту та визначено низку проблемних питань у автомобільній галузі, яку потребують вирішення, а саме, пільгові перевезення пасажирів, неналежний стан дорожнього покриття та відсутність дієвого механізму боротьби з нелегальними перевізникам.

За результатами конструктивного обговорення визначено заходи, рекомендовані до виконання для покращення стану економічного та соціального розвитку області, подальшої взаємодії органів виконавчої влади з представниками роботодавців і профспілок в рамках здійснення сторонами своїх зобов’язань.

Подобається

Коментувати

Поширити


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь