КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Одеську область з робочим візитом відвідала Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна

Дата: 29.05.2023 09:11
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Одеську область з робочим візитом відвідала Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. В.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков взяв участь в онлайн-нараді, яку провела Міністр з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад області, в рамках якої обговорили діючі програми реабілітації, соціальної і професіональної адаптації ветеранів в регіоні.

Юлія Лапутіна презентувала концепцію пілотного проєкту по створенню інституту помічника ветерана, який цього року запущено поки що в Дніпропетровській, а також Львівській, Вінницькій та Миколаївській областях та обговорила практичні питання впровадження інституту помічників ветеранів, зокрема щодо навчання, фінансування їх діяльності, а також подальшої цифровізації процесу надання послуг ветеранам.

«Ветеранська політика – один із пріоритетів Уряду. Після Перемоги ми будемо країною захисників та захисниць. Адже очікується, що після перемоги приблизно 1,5 млн громадян України буде мати досвід бойових дій. Відтак необхідна людина, яка зможе налагодити діалог між ветераном і його сім’єю та державою, громадою, роботодавцем. Такою особою є помічник ветерана. У кожній територіальній громаді мають розуміти скільки людей і якого фаху з цієї громади буде демобілізовано, і які цивільні спеціальності потрібні в цій громаді. Наша задача - інтегрувати людей. Від того, як ми їх зустрінемо і допоможемо інтегруватися в громаду, в родину, в економіку, залежить стійкість нашої Перемоги» - зазначила Юлія Лапутіна.

Юлія Лапутіна, перебуваючи на Одещині, повідомила, що ветерани можуть скористатись допомогою держави на закупівлю житла, незалежно від області їх проживання. Також вона ознайомила представників Одеської ОДА з іншими проєктами Мінветеранів, зокрема підтримкою ветеранського бізнесу та проєктами Українського ветеранського фонду.

Разом з в.о. голови Одеської ОДА Борисом Волошенковим Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна провела зустріч з родинами загиблих захисників та вручила їм державні нагороди України (посмертно), якими були нагороджені представники Одеської області за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України.

В.о.голови Одеської ОДА ознайомив Юлію Лапутіну з ходом будівельних робіт Меморіалу загиблим захисникам України, а в Доброславській селищній раді вони разом взяли участь у відкритті Ветеранського ХАБу «Пліч-о-пліч», що став першим майданчиком для посилення можливостей у реалізації державної ветеранської політики в нашому регіоні.

“Одеська обласна державна адміністрація відкрита до пропозицій та співпраці з усіма організаціями, що займаються підтримкою українських ветеранів. Наші захисники і захисниці є невід’ємною складовою державотворення в Україні. Зараз вони захищають нашу країну на фронті, а потім повертаються у мирне життя, будуть розвивати громади, створювати свій бізнес. Тому ХАБ в Доброславі є яскравим прикладом успішної роботи у сприянні психологічної та соціальної адаптації наших воїнів до мирного життя. Ветерани та їхні близькі можуть вільно сюди приходити працювати, вчитися, перепочити та побути серед своїх, отримати юридичні та психологічні консультації. Та найголовніше - отримати людський контакт та поговорити з побратимами як у себе вдома. Переконаний, що такі локації мають з’явитись в кожній громаді Одеської області” - сказав в.о. голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Разом з Міністром у справах ветеранів, Борис Волошенков, вшанував пам’ять усіх героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави в боротьбі з російськими окупантами хвилиною мовчання та поклав квіти до пам’ятного знаку захисникам України в парку Слави в Доброславі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь