КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Комунальна установа “Центр надання соціальних послуг” в Коноплянській громаді – відкрита!

Дата: 16.06.2023 16:32
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

🇺🇦Для відкриття комунальної установи “Центр надання соціальних послуг” сьогодні до Коноплянської громади завітали поважні гості - координатор проєкту Світового банку “Надання соціальних послуг в громаді” Ольга Крентовська, консультант з розвитку потенціалу громад в Одеській області Ірина Маркевич, інженер-консультант з управління якістю будівельних робіт Ігор Дзінька, заступник директора Департаменту - начальник управління соціальних послуг Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської облдержадміністрації Юлія Жукова, директор Центру соціальних служб Одеської міськради Юлія Гайдаржи, голова Березівської райдержадміністрації Віталій Лабуш, голова Березівської райради Віталій Мосійчук, депутат Одеської облради Князь Хачатрян, депутат Березівської райради Микола Обухін, секретар Знам'янської громади Тетяна Бащак та секретар Біляївської міськради Людмила Борисенко.

Центр відкритий в рамках Проєкту “Надання соціальних послуг в громаді”, який фінансується Японським фондом реконструкції та розвитку через Міжнародний банк реконструкції та розвитку, Український фонд соціальних інвестицій.

Трішки історії. В 2019 році громада спробувала свої сили та виграла грант, а на початку жовтня 2020 року почалися роботи з капітального ремонту будівлі Будинку культури с.Конопляне, частина якого мала вільні приміщення та окремий вхід.

В рамках проекту був виконаний величезний обсяг робіт: демонтажні роботи, улаштовання нової покрівлі з металочерепиці, підлоги з сучасним лінолеумним покриттям, нові віконні двокамерні енергозберігаючі склопакети та дверні металопластикові блоки, утеплено та оштукатурено фасад приміщення, облаштовані нові стіни та перегородки в приміщенні, облаштована сучасна підвісна стеля, змонтовані світильники в підвісних стелях та прокладений новий водопровід до Центру.

Особливою гордістю Центру є сучасна комп'ютерна техніка, швейне обладнання та інше устаткування. Новенькі офісні меблі, телевізори, дитячі меблі, п’ять велосипедів та електроскутер - це в подарунок ми отримали від нашого партнера - Українського фонду соціальних інвестицій.

Попри пандемію та повномасштабне вторгнення росії в Україну, по можливості, ми продовжували реалізацію Проєкту і вже на початку цього року - Центр повноцінно запрацював. При ньому функціонують два підрозділи. Підрозділ соціальної роботи спрямовує свою діяльність на роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, що належать до вразливих груп населення та/або опинилися в складних життєвих обставинах.

Підрозділ соціальних послуг за місцем проживання займається організацією надання соціальної послуги догляду вдома, натуральної допомоги особам похилого віку, з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Наша співпраця з Фондом не завершена, а буде продовжена! Ми плануємо для дітей та осіб з інвалідністю організовувати заняття з ручної праці (майстерня з рукоділля); заняття з побутової адаптації та соціальної реабілітації (освоєння основних навичок з приготування їжі, підтримання особистої гігієни тощо).

Для дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, будуть організовуватися заняття з ручної праці (майстерня з рукоділля); комп’ютерний клас; кабінет соціальної профілактики.

Заплановано облаштування побутової кімнати для забезпечення життєдіяльності одиноких непрацездатних громадян - встановлення пральних машин, що надасть змогу організовувати допомогу у пранні одиноким особам похилого віку тощо.

Ми сподіваємося, що послуги для наших громадян, які потребують допомоги, стануть доступнішими та своєчасними.

Вдячні нашим партнерам, координатам Проєкту та усім причетним працівникам сільської ради - за чудовий та затишний Центр, за можливість відчути безмежність та емоції цього простору!

Дякуємо нашим мужнім захисникам за можливість провести відкриття Центру!

Відтепер Центр стане місцем зустрічі, як молодого, так і старшого покоління!

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь