Бомбосховища, Херсон, інвестиції: очільник ОВА та Генпрокурор обговорили ситуацію в регіоні

Дата: 27.06.2023 14:36
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Сьогодні, 26 червня відбулася нарада з силовим блоком Одеської області під головуванням Генпрокурора Андрія Костіна.

Серед головних тем: незадовільний стан частини бомбосховищ, гуманітарна допомога постраждалій Херсонщині та інвестиційний клімат у регіоні.

«Сьогодні в Одеські області проблемними залишаються близько 500 бомбосховищ. Окрім їх незадовільного стану, бачимо, що деякі з них зачинені під час повітряних тривог. Працюємо над встановленням власників, адже частина з них або немає юридичного власника, або фактично належить збанкрутілим підприємствам. Підтримую пропозицію Генпрокурора перевірити, куди пішли кошти держави, виділені на облаштування бомбосховищ у регіоні», - наголосив Олег Кіпер.

Водночас, важливою темою залишається допомога постраждалій Херсонщині. Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що регіон готовий надалі приймати жителів Херсонщини, а також виділити кошти на відбудову їх житла.

«Наша адміністрація нині обстежує 265 будинків, що потребують відбудови. На це необхідно фінансування - більше ста мільйонів гривень. Щодо гуманітарної допомоги: вона збирається і відправляється на постійній основі. Ми на зв’язку з Херсонщиною, відправляємо допомогу по їх заявками - те, що їм дійсно потрібно», - сказав Олег Кіпер.

Окрім того, Андрій Костін та Олег Кіпер домовилися спільними зусиллями стимулювати інвестиційний клімат в Одеському регіоні.

«Після Лондонської конференції великий інтерес інвесторів до України. Одещина буде одним з воріт для відбудови України. Маємо і далі працювати над встановленням законності і створенням рівних умов для бізнесу. За підтримки Олега Кіпера, маю впевненість, це буде швидко. Дуже важливо, що у керівника регіону є розуміння і досвід зачищати злочинність», - наголосив Генпрокурор.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь