КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Ти як?

Дата: 06.07.2023 14:55
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Одеська область продовжує працювати над забезпеченням ефективної координації регіональному рівні у сфері психосоціальної допомоги населенню та впроваджувати Всеукраїнську програму ментального здоров’я, ініційованою першою леді Оленою Зеленською.

Для цього голова Одеської ОВА Олег Кіпер відрядив до Києва на семінар Координаційного центру з психічного здоровʼя Кабінету міністрів України директора Департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА Наталію Одарій-Захар’єву та координатора Центру ментального здоровʼя в Одеській області Оксану Денисенко.

Окрім Одеської ОВА, участь у семінарі взяли представники з Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Координаційний центр з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України спільно з Бюро ВООЗ в Україні розпочав проводити серію семінарів "Всеукраїнська програма ментального здоров'я: регіональна координація". Під час семінару учасники опрацювали наступні аспекти, які мають у своїх регіонах втілити в життя: координація у сфері психічного здоровʼя, психосоціальна підтримка у громаді, успішні кейси регіонів у організації та менеджменті послуг з психічного здоровʼя.

Також під час семінару відбулась панельна дискусія за участі міністерств охорони здоровʼя, реінтеграції тимчасово окупованих територій, освіти і науки, соціальної політики, у справах ветеранів.

«На семінарі ми окреслили вектор роботи кожної військової адміністрації у сфері ментального здоровʼя. Війна диктує свої правила. Ми маємо швидко реагувати на них та створювати комфортні умови для населення у наданні психічної підтримки, яку потребують в першу чергу військові та їх родини. Медики, освітяни, працівники соціальної сфери мають разом працювати над розбудовою системи ментального здоровʼя», – зазначила Наталія Одарій-Захар’єва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь