Виявлено каптан у виноградному вині «Кагор»

Дата: 17.08.2023 14:26
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

📧 До Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло повідомлення європейської системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (𝗥𝗔𝗦𝗙𝗙) від 14 серпня 2023 року № 2023.5493 щодо виявлення каптану у виноградному вині «Кагор» (дата розливу: 13.07.2023), що експортувалось з України 🇺🇦 (виробник: ПрАТ «Харчовик», вул. Заводська 34, м. Болград, Болградський р-н, Одеська обл., 68702) до Польщі 🇵🇱 (імпортер: Partner Center Sp. z o.o., Łódź).

🔴 Звертаємося до операторів ринку! У разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області:

✉️ м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6

☎️ (048) 716-13-01

📧 gu@odesa.consumer.gov.ua

📝 Довідково

Каптан має високу фунгіцидну і слабку бактерицидну активність та використовується як високоефективний замінник бордоської рідини, спрямований на профілактичний захист проти таких хвороб як-от парша, мілдью, оїдіум тощо. Сприяє підвищенню лежкості плодів у період зберігання, проте при обробці виноградної лози каптан негативно впливає на спиртове бродіння, гальмує розвиток дріжджових грибів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь