КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Про роботу Державного архіву Одеської області та архівних відділів районних державних адміністрацій і міських рад Одеської області

Дата: 28.12.2023 13:05
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Про роботу Державного архіву Одеської області та архівних відділів районних державних адміністрацій і міських рад Одеської області в умовах військової агресії розповів під час брифінгу директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук.

📍Державний архів Одеської області є найбільшим з обласних архівів України і третім за кількістю справ після Центральних історичних архівів у м. Київ і м. Львів.

Архіви Одещини сьогодні це: 40 архівних установ; 8719 м² площ архівосховищ; 24 466 пог. м загальна протяжність стелажного обладнання; 2,2 млн документів Національного архівного фонду.

📊У 2023 році Державним архівом Одеської області визначенні ключові пріоритети розвитку архівної справи а саме:

- забезпечення безперешкодного доступу до архівних інформаційних ресурсів, підвищення якості архівних послуг відповідно до динаміки розвитку цифрового середовища та потреб користувачів;

- цифровізація архівної справи, оцифровування документів Національного архівного фонду України, розвиток науково-довідкового апарату та забезпечення надійного зберігання електронної інформації.

▪️Ключовий напрямок діяльності Державного архіву Одеської області – це робота з переведення в електронний вигляд документів та довідкового апарату до них. З цього питання Державний архів тісно співпрацює з міжнародними партнерами.

✅️Протягом 10 місяців 2023 року Державним архівом було виконано –5309 запитів, у тому числі:

- 153 тематичних;

- 3297 біографічних;

- 60 генеалогічних;

- 98 майнових;

-1032 соціально-правових.

За 10 місяців 2023 року Державним архівом, архівними відділами РДА та міськрад Одеської області було прийнято 8746 од.зб. у тому числі: 432 справи та 3946 документів особового походження і 8314 од.зб. управлінської документації.

💠Державний архів прийняв на постійне зберігання 175 справ документів нових фондів, 3353 справи додаткових до вже існуючих фондів, 432 справи до особових фондів.

За підсумками роботи з підвищення кваліфікації Державний архів вже другий рік поспіль серед переможців Всеукраїнського конкурсу, який проводило Національне агентство України з питань державної служби.

Детально дивіться у відео🎥👇


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь