A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

На Одещині триває реалізація операційного плану заходів реформування системи шкільного харчування

Дата: 13.03.2024 10:24
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Моніторинг шкільного харчування, культура харчових звичок, корисне і здорове меню – на Одещині триває реалізація операційного плану заходів реформування системи шкільного харчування, яке здійснюється за ініціативою та під патронатом Першої леді Олени Зеленської.

Освітяни Саф’янівської громади Ізмаїльського району вже мають перші результати власного спостереження. Отже, діти із задоволенням дегустують нові страви, споживають цільнозерновий хліб, їдять менше цукру та солі, натомість в меню додалися різноманітні спеції, більше свіжих українських овочів і цитрусових фруктів. В раціоні школярів також побільшало компотів з натуральних плодів та м'яти, трав’яних чаїв. Контролюється кількість жирів, а основний гарнір – каші. Картоплю зменшили в раціоні. Рибні дні додали. Все згідно рекомендацій МОЗ України.

Кухарі громади пройшли курсову перепідготовку і вже навіть записалися на наступні курси в новоствореному кулінарному хабі на базі Дунайського центру професійно-технічної освіти, що за ініціативи голови Одеської ОВА Олега Кіпера відчинить свої двері зовсім скоро.

Безкоштовно харчують всіх здобувачів освіти 1-4 класів та понад 500 учнів 5-11 класів пільгового контингенту. На ці цілі громада виділила понад 17 мільйонів гривень. Як повідомлялося раніше, 66 закладів освіти Одещини відібрано нашими закордонними партнерами у проєкт Всесвітньої продовольчої програми при ООН з відшкодування вартості харчування для учнів 1-4 класів. Озернянський ЗЗСО Саф’янівської ТГ теж потрапив у даний перелік, що дозволило покращити якість харчування та на 100% забезпечити виконання норм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь