A A A K K K
для людей із порушенням зору
КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Про забезпечення виконання норм законодавства України у сфері заходів профілактики отруєння бджіл засобами захисту рослин

Дата: 18.04.2024 13:59
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

🎤Про забезпечення виконання норм законодавства України у сфері заходів профілактики отруєння бджіл засобами захисту рослин від шкідників і бур’янів та дотримання чинного законодавства стосовно своєчасного повідомлення пасічників з боку аграріїв про застосування пестицидів і агрохімікатів обговорили під час брифінгу в Одеській ОВА з фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Русланом Олійником - начальником відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини і контролю у сфері органічного виробництва та Юрієм Бомчаком - начальником відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки.

🐝Щороку, навесні, в період масових обробок полів реєструються випадки отруєння бджіл отрутохімікатами. У більшості випадків отруєння бджіл – це наслідок несвоєчасного попередження пасічників про час, місце, діючу речовину, характер хімічних обробок сільгоспкультур, термін дії препарату.

📄Відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та юридичні особи, які застосовують хімічні засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше, ніж за 3 доби до початку обробки попередити про це пасічників, пасіки яких розташовані на відстані до 10 км від оброблюваних площ, через засоби масової інформації. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

📍Важливо зазначити, що керуючись вимогами чинного законодавства, сільгоспвиробники при обробці полів мають дотримуватися запобіжних заходів та враховувати такі фактори, як:

▫️швидкість руху повітря ;

▫️заборона обробки пестицидами садів, ягідників, полів в період цвітіння;

▫️обробки слід проводити у період відсутності активного льоту бджіл, краще у ранкові або вечірні години;

▫️використання препаратів, які мають резистентні (відлякуючі) властивості.

🎥Детально дивіться у відео⬇️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь