КОНОПЛЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область Березівський район

Заклади професійно-технічної освіти Одещини

Дата: 26.04.2024 14:07
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

Заступник голови Одеської ОДА Антон Шалигайло проводжує здійснювати моніторинг закладів освіти області. Сьогодні відвідав Одеський центр професійно-технічної освіти.

Це багатопрофільний заклад з найбільшим контингентом здобувачів освіти, який здійснює підготовку кваліфікованих робітників за 30 професіями будівельного, монтажного і ремонтно-будівельного напряму;

✔️електротехнічного виробництва; громадського харчування;

✔️сфери послуг;

✔️сільськогосподарського напряму; ✔️автомобільного транспорту та ІТ-сфери.

За кількістю новітніх навчально-практичних центрів – один з найпотужніших в області, за кількістю реалізації різноманітних проєктів – у лідерах. ✏️

Також тут навчаються діти з особливими освітніми потребами, що також є частиною загальнодержавного експерименту, який вдало поширився на всю країну.

Також з метою реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023 – 2027 роки, в рамках пілоту, тут першими на Одещині відкрили кулінарний хаб🥗.

📍«Зовсім скоро стартує вступна кампанія. Під гарним враженням створених умов в наших закладах профтехосвіти, рекомендував би вступникам розглядати цей варіант. Час позбуватися стереотипів про робітничі спеціальності. По-перше, вчать швидко і якісно, по-друге, тим спеціальностям, що точно мають попит на ринку праці, по-третє, 70% часу приділяється практичним заняттям завдяки дуальній освіті. Важливим аспектом є навчання і професійний розвиток упродовж життя. Адже створені навчально-практичні центри дозволяють здійснювати професійно-технічне навчання та перепідготовку громадян, які вимушено залишили окуповані території, військових ветеранів, фахівців, які втратили свої робочі місця. Тож перспективи профтехосвіти важко переоцінити. В умовах війни та післявоєнної відбудови країна потребує і буде потребувати фахівців-практиків»,- зазначив під час робочого візиту до Центру Антон Шалигайло.

Продовжуємо розвиватись попри важкі виклики для нашої країни.💙💛

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь