Перейменування вулиць — це не просто зміна таблички на будинку

Дата: 19.08.2024 09:06
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

🌆"Перейменування вулиць — це не просто зміна таблички на будинку, а й повернення нашій землі історичної справедливості та поваги до справжніх героїв.

📝 Ми відкриваємо нову рубрику, в якій розповідатимемо про те, чому це важливо, та про тих видатних людей, в честь яких тепер названі вулиці нашої області.

Сьогодні ми познайомимо вас з Нестеренком Віталієм з позивним «Віто», який заслуговує, щоб його ім’я увіковічнили на карті Одещини. Хто ця людина і чому вона варта такої честі?"👇

Віталій- старший лейтенант, командир розвідувального взводу 222 окремого батальйону 126 окремої бригади ТРО, народився і жив у м. Одеса. Закінчив Національний університет «ОДЕСЬКА МОРСЬКА АКАДЕМІЯ». Працював у компаніях, які виконують міжнародні морські вантажні перевезення. Вільний час приділяв спорту. Зокрема, займався боксом, був кандидатом у майстри спорту.

🇺🇦 У березні 2022 року він добровільно став на захист України та виконував бойові завдання, був одним з тих, хто першим звільняв лівий берег Дніпра на Херсонщині.

Загинув 4 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання зі звільнення лівого берега Дніпра. Поблизу села Козачі Лагері на Херсонщині офіцер прийняв останній бій, отримав кульові поранення, несумісні з життям.

Похований в селі Крижанівка Одеського району в Одеській області.

📄 Указом Президента України від 28 червня 2024 року №396/2024 присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно), - за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

📎 Вулиця з його ім'ям пролягає від вулиць Михайла Грушевського та Пестеля до Слобідського кладовища в м. Одеса. До 24 липня 2024 року вона носила назву «Академіка Воробйова»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь